• DOLAR 32.503
  • EURO 34.982
  • ALTIN 2435.512
  • ...
Hüda Par: `Biz icazetimizi milletten aldık`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİNGÖL - Kuruluşunu ilan ettiği günden bu yana kısa sürede tüm yurtta teşkilatlanma çalışmalarına giren Hür Dava Partisi (HÜDA PAR), Bingöl`ün Solhan ilçesinde kitlesel bir şekilde teşkilat binasının açılışını gerçekleştirdi.
 
Açılışa katılan Hür Dava Partisi genel başkan yardımcısı Av. Necat Özdemir ve Bingöl il başkanı Hamdullah Tasalı ile beraberindeki partililer, uzun bir araç konvoyu ile Bingöl`den Solhan`a geldi.
 
Kur`an`ı Kerim`in tilavetiyle başlayan programda, Hür Dava Partisi (HÜDA- PAR) genel başkan yardımcısı Av. Necat Özdemir, Bingöl il başkanı Hamdullah Tasalı ile Solhan il başkanı H. Serdettin Kırım birer konuşma yaptı.
 
"Asla size ihanet etmeyeceğiz"
 
"Hür Dava Partisi olarak Solhanlı kardeşlerimize üç şeyin sözünü veriyorum" diyen Solhan il başkanı H. Sedrettin Kırım, "İlk sözümüz, malınızı Allah korkusuyla koruyacağız. İkinci Sözümüz asla size ihanet etmeyeceğiz. Üçüncü sözümüz ise, asla size yalan söylemeyeceğiz. Kardeşlerim işimizin zor olduğunu biliyoruz. Ama başarmanın samimiyet ve ihlâstan geçtiğini de biliyoruz. Bizler halkımıza maddi ve manevi hizmetlerde bulunacağız inşallah" dedi.
 
"Her sözümüz Allah ın kelamıyla başlayacak"
 
Daha sonra söz alan Bingöl il başkanı Hamdullah Tasalı yaptığı selamlama konuşmasında, siyasete şahadet getirteceklerini belirterek, kalabalıkla birlikte sesli bir şekilde şahadet kelimesi getirdi.
 
Tasalı konuşmasının devamında, "Yüzyıldır bu topraklardaki idare ve siyaset bu şahadetten bizardı, acizdi, korkuyordu, kaçıyordu. Git tekene, gir camiye zikrinle uğraş, tesbihinle uğraş, Kur`an`ını oku, namazını kıl ve bunları sokağa taşırma. Bu şekilde bizi kandırdılar. Bundan böyle durum değişti. Allahın izniyle Hür Dava Partisi, bu ülkenin siyasetine ve idaresine taliptir. Biz Allah adına başlayacağız. Allah adına vereceğiz. Ve her adımımız, her sözümüz Allah`ın kelamıyla başlayacak`` ifadelerini kullandı.
 
HÜDA- PAR genel başkan yardımcısı Av. Necat Özdemir ise yaptığı konuşmada, "Baharın gelişiyle beraber memleketimizin dört bir yanında çiçekler açıldığı gibi, Allah`a hamdolsun ki, Hür Dava Partisi olarak baharla beraber adeta il, il, ilçe ilçe, çiçeklerimizi hizmet binalarımızı hizmetinize arz ediyoruz, hayırlı olsun diyoruz. Öyle ümit ediyoruz ki öyle bir zaman gelecek ki, Allahın izniyle diktiğimiz bu fidanlar adalet çınarına dönüşecek. Değerli kardeşlerim bizim en fazla ihtiyaç duyduğumuz şey adalettir. Zira insanlar arasında adaletin çekilmesiyle, haksızlıklar, zulümler, hukuksuzluklar vücuda gelir. Ve insanların hayatı cehenneme dönüşür`` dedi.
 
"Allah`a vereceğimiz hesabı göz ardı etmeyeceğiz"
 
Hür Dava Partisi olarak insanları doğrulukla, doğru olmakla, hidayetle tanıştıracaklarını belirten Özdemir, "Tanıştırmayı amaç edinecek bir parti olarak, yönetici kadroları, il ve ilçe başkanları hiçbir zaman Allah`a verecekleri hesabı göz ardı etmeyecek. Adalet bayrağını dalgalandıracak ve sefil bir hayata mahkûm edilen halkımızın tekrar eskisi gibi hür, özgür, adil bir ortamda, huzur ve refah içerisinde yaşaması için üzerimize düşeni yapmaktan hiçbir surette, hiçbir hesabın içine girmeden geri durmayacağız" şeklinde konuştu. ifade etti.
 
"Amerika`dan, Avrupa`dan ve diğer yerlerden icazet alma yarışına girmeyeceğiz"

Diğer partilerden farklarının olduğunu ifade eden Özdemir, "Allah`ın izniyle bu farklarımızı ortaya koymak için elimizden geleni yapacağız. Birinci farkımız, 1300 yıldır bu halkın en büyük değeri olan Kur`an`ı kendimize referans ediyoruz. Ve Kur`an`ın öngörüleri, ilkeleri ve prensipleri doğrultusunda hareket etmeyi ahd ediyoruz. İkinci farkımız, bu halkı yöneten diğer partilerdeki insanlar hep dışarıdan, Ankara`dan, İstanbul`dan çıktı. Ama Hür Dava Partisi sizin içinizden yola çıkıyor. Batman`dan, Diyarbakır`dan, Bingöl`den ve Van`dan yola çıkıyor. Bu partinin yöneticileri bu memlekette ak alınlarıyla, Allah korkularıyla bilinen insanlar. Biz yönetime gelmek için Amerika`dan, Avrupa`dan ve diğer yerlerden icazet alma yarışına girmeyeceğiz. Çünkü biz bu milletin çocuklarıyız. Biz icazetimizi sizden, Solhan`dan Bingöl`den Genç`ten alacağız. Yani Amerikalara gitmeyeceğiz. Üçüncü farkımızda bizler parti olarak siyaset meydanına atılmakla, bu alandaki tekele bir son vereceğiz. Parti olarak var olmakla bütün partilerin bu halka hizmet etmesi için üzerimize düşen teftiş ve teşvik vazifemizi yerine getireceğiz`` ifadelerini kullandı. (Nihat Kanat - İLKHA

 

 

 

 

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir