• DOLAR 32.371
  • EURO 34.978
  • ALTIN 2325.427
  • ...
Suriye’de bir doktor Türkiyeli Başhekim’in kararıyla görevinden alındı: Protestolar devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ORTADOĞU
 Halep’in kuzeyindeki Mare şehrinde Mare Ulusal Hastanesi yönetimi ve Türk Başhekim, Dr. Osman Hiccavi’yi hastanedeki görevinden uzaklaştırıp, Türkiye etkisindeki tüm bölgelerde çalışmasını engelleme kararı aldı.

Hastane önünde toplanan çok sayıda doktor, aktivist ve sivil bu kararı protesto etti. Protestocular, kişisel bir meseleye dayanan kararın iptal edilmesini ve doktorun bir an önce görevine geri dönmesini isterken, keyfi olarak nitelendirdikleri bu kararı kınamak için gösteri ve protestoları sürdürmekle tehdit ettiler.

Mare Ulusal Hastanesi’nden bir kaynak Şarku’l Avsat’a verdiği demeçte, Dr. Hiccavi’nin hastanede çalışan Ali Rıza isimli bir Türk sağlık görevlisi ile sorun yaşayan Dr. Rafei Alvan’ın yanında olması nedeniyle yönetim tarafından geçtiğimiz Cumartesi günü görevden alındığını iddia etti.

Kaynak, görevden uzaklaştırma kararının Başhekim ve hastane yönetimi tarafından imzalandığını da öne sürdü.

İddiaya göre, Dr. Hiccavi’nin Türkiye veya insani yardım kuruluşları tarafından desteklenen, Suriye’nin kuzeyindeki tüm hastanelerde çalışmasını yasaklayan bu karar Suriyeli doktorların şefi tarafından imzalanmadı.

Özgür Halep Doktorlar Sendikası, Dr. Osman Hiccavi’nin Mare Hastanesi’nden ihraç edilme kararının herhangi bir hukuki veya idari sebebe dayanmadığını ve bunun keyfi bir karar olduğunu öne sürdü.

Sendika, çok sayıda hastane doktorunun Dr. Hiccavi ile dayanışma içinde olduğunu belirterek, hastane yönetimini söz konusu karardan geri adım atmaya çağırdı.

Ayrıca, hastaneyi ziyaret etmek, konuyu öğrenmek ve çözümünü hızlandırmak için Sendika Konseyi bünyesinde bir komite oluşturulacağını ifade etti.

Sendika ayrıca, Suriye’nin kuzeyindeki bölgelerde bulunan hastanelerin hiçbirinde bu konunun tekrarlanmamasını ve hukuki bir sebep olmadıkça bu bölgelerde çalışan doktorlar hakkında karar verilmeden önce sendikaya başvurulmasını istedi.

Mare Ulusal Hastanesi’nde görev yapan çok sayıda doktor da ortak bir açıklama yaparak, Dr. Hiccavi’nin haksız yere görevden alınmasına itiraz ettiklerini ifade etti ve hastane yönetiminin açıklamasında yer alan birçok noktaya itirazlarını belirtti.

Kaynak; Ortadoğu haber

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir