• DOLAR 32.593
  • EURO 34.836
  • ALTIN 2490.184
  • ...
PKK`nın Tamamen Çekileceği Tarih Belli Oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
 
Abdullah Öcalan’ın PKK ’ya sınır dışına çıkma talimatını içeren mektubun ayrıntıları ortaya çıktı. İmralı’dan gönderilen mektupta sınır içindeki çekilmeler konusunda tüm detaylar yer aldı. Buna göre, Türkiye’de halen kış üstlenmesinde olan örgüt üyeleri, karların erimesiyle birlikte yola çıkacaklar. PKK’lılar yerleşim birimlerinin bulunduğu bölgelere uğramadan dağlık alanlardan geçecekler. PKK`lılar yol boyunca gece saatlerinde yürüyecek, gündüz saatlerinde dinlenecek.
 
Star`da yer alan habere göre çekilme Tunceli-Tokat ile Kars-Ardahan -Iğdır hattından başlamak üzere iki ana koridordan gerçekleştirilecek. PKK’lıların bir kısmı Tunceli, Bingöl, Sason Kulp, Bitlis, Siirt ve Şırnak koridorunu kullanarak Hakurk üzerinden Kuzey Irak’a geçecekler. Bir kısmı ise Kars, Iğdır, Erzincan, Erzurum, Muş, Ağrı, Van, Yüksekova ve Hakkari’yi kapsayan akstan Zap çayını takip ederek Kuzey Irak’a geçecekler. Türkiye ile Irak arasındaki tampon bölgeyi geçtikten sonra bazı noktalarda PKK’lıara Kuzey Irak Bölgesel Yönetimine bağlı Peşmerge güçleri eşlik edecek. Sınır dışına çekilecek PKK’lılar, kapasitelerine göre daha önceden hazırlanan kamplara dağıtılacak. Sınır dışına çıkacak örgüt mensuplarının ağırlıklı olarak PKK’nın kullanmakta olduğu Kandil, Zaho, Zap, Hakurk, Dohuk, Mahmur, Avaşin, Mesina ve Barzan gibi ana merkezlere yerleştirilmesi planlanıyor.
 
PKK sınır dışına çekilirken, aktif bir saldırı söz konusu olmadığı sürece asker sıcak takibe girmeyecek. Ancak güvenlik güçleri hareketi yakın takibe alacak. Olası saldırılara ve provokasyonlara karşı her türlü önlem alınacak. Örgüt mensupları aynı zamanda başından sonuna kadar Ankara’dan ‘canlı’ gözetilecek. Bunun için her türlü telsiz, uydu sistemlerinden yararlanılacak. Bazı bölgelerde ise heronlar tarafından takibat yapılacak. Bir olumsuzluk karşısında ilgili birimler anında uyarılacak.
 
Örgütün sınır dışına çekilmesi Nisan ayının son haftasında planlanıyor. Önce Güney bölgelerinden başlanacak. Ardından en kuzeydeki hatlardan çekilmeler olacak. PKK’nın bulunduğu en kuzey bölge ile Irak sınırı arasındaki 500-600 kilometrelik mesafe göz önüne alındığında örgüt mensuplarının tamamen çekilmesinin yaklaşık 2 ay alacağı tahmin ediliyor. PKK’nın 15 Haziran’da tamamen çekilmesi öngörülüyor.
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir