• DOLAR 32.471
  • EURO 34.556
  • ALTIN 2474.538
  • ...
Samsat`ta Muhammedi bahar-Video
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADIYAMAN - Peygamber Sevdalıları Platformu`na üye Samsat Vahdet-Der temsilciliği tarafından Belediye taziye evi önündeki açık alanda düzenlenen kutlu doğum programında, Peygamber efendimizin (sav) temiz ahlakına ve nezih şahsiyetine vurgu yapıldı.

Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, Samsat Vahdet-Der Başkanı Necmettin Ertürk`ün selamlama ve açılış konuşması ile devam etti.

Tekbir ve salavatların eksik olmadığı programa konuşmacı olarak Adıyaman`ın tanınmış kanaat önderlerinden emekli vaiz Ahmed Doğan Hoca, "Hz. Peygamber`in ahlakını, örnek şahsiyetini hem sosyal hayatta, hem ekonomik hayatta, hem de siyasal hayatta tatbik etmek bizi kurtuluşa götürür, O`na uyan kurtuluşa erer. Çünkü O`nun ahlakı Kur`an ahlakıdır. Çünkü hayatımızın düzeni O`nun hayatındadır" dedi.

Ahmed Doğan hoca konuşmasının devamında, "Burada medfun olan Safvan bin Muattal 1650 km uzaklıktaki bu diyarlara niçin geldi, ne derdi vardı bunların? Evet, onlar Muhammed`in (sav) davasını her tarafa ulaştırmak için uğraşıyorlardı" ifadelerini kullandı.
Daha sonra söz alan Mehmet Ali Altun hoca, cahiliye döneminde insanlığın perişan olduğu, namus ve hayânın kalmadığı, Kâbe`nin putlarla dolduğu ve kız çocuklarının diri diri toprağa gömüldüğü bir zamanda, Allah`ın Hz. Peygamber`i (sav) bir güneş ve bir umut gibi Hira`dan doğdurduğunu belirtti.
İnzar İlahi Grubu`nun seslendirdiği ilahiler katılımcılara coşkulu anlar yaşatırken, program Cemal Çınar hocanın yaptığı dua ile sona erdi.(Cemil ÖZDAŞ - İLKHA)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir