• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
İdil Peygamber`e sadakat gösterdi - Video
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞIRNAK - Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Şırnak (Şirnex)`ın İdil (Hezex) ilçesinde gerçekleştirilen kutlu doğum etkinliğine binlerce peygamber sevdalısı katıldı.
 
Cumhuriyet Meydanı`nda yapılan etkinlik, Molla Mahmut Benzer`in Kur`an`ı Kerim tilavetiyle başladı.
 
Çevre köylerden halkın yoğun ilgi gösterdiği etkinliğin açılış konuşmasını yapan M. Selim Narçin, "Müslümanlara zülüm eden Diktatörlerin devri bitti. Hüsnü Mübarek`lerin Saddam`ların devri bitti. Devir Artık Muhammed`in (sav) devridir. Sizlerin şuan burada olmanız gösteriyor ki, sanki Hz. Resulullah (sav) İdil`e gelmiştir, misafirimiz olmuştur. Misafirimizi iyi ağırlamamız lazım" dedi.
 
Özlem Ajans sanatçılarından Özcan Atsat`ın seslendirdiği ilahilerle kitle büyük bir coşku yaşadı.
 
İlahiler eşliğinde sık sık tekbir getiren Peygamber âşıkları, "İdil`den Medine`ye Selam", "Kalplerin Ve Gönüllerin Şifası, Önderimiz Peygamberimiz Hz. Muhammed" dövizleri açtı.
 
Molla Mesut Kul ve Ramazan Dilim`in okudukları Mevlüd-i Şerif`ten sonra bir konuşma yapan Molla Beşir Şimşek, "Bugün mutluyuz. Çünkü bugün Peygamber efendimizin (sav) doğum günü. Peygamber (sav) mazlumları ve mustazafları sevindirmiş, zalim ve zorbaların saltanatını ise sarsmış, insanlık adına bir devrim yaşatmıştır" ifadelerini kullandı.
 
Salâvat Kampanyası çerçevesinde okunan milyonlarca salavat ve yüzbinlerce Yasin-i Şerif Peygamber efendimizin ruhuna teslim edildi.
 
Program Grup Botan`a bağlı çocuklardan oluşan erkek ve kız ilahi gruplarının seslendirdiği ezgilerin ardından, Molla Cevher`in okuduğu dua ile sona erdi. (M. Şerif Aşkın - İLKHA)
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir