• DOLAR 32.489
  • EURO 34.601
  • ALTIN 2483.753
  • ...

Salgın sürecinde tüm dünyanın sağlık ve ekonomik anlamda olumsuz etkilendiğini, kırtasiye sektörünün de bu süreçte ciddi manada etkilendiğini hatırlatan Şendil, yüz yüze eğitimin başlamasıyla sektörün canlanacağını ifade etti.

Şendil, "Öncelikle Milli Eğitim Bakanı olarak göreve getirilen Sayın Prof. Dr. Mahmut Özer’i tebrik ediyor, kendisine bu görevinde başarılar diliyoruz. Küresel düzeyde önemli bir sağlık sorunu hâline gelen Covid-19 hastalığının fizyolojik ve psikolojik sorunlara neden olduğu, hayatın ertelendiği, sabır ve kararlılık gerektiren zorlu bir süreçten geçiyoruz. Bu süreçte biz kırtasiyeciler kenarda durmak yerine yine büyük bir mücadele verdik. Mart ayından bu yana eğitimlerini evlerinden sürdüren öğrencilerimizin bu süreçte ekonomimize değer katmak için üretimlerine devam eden kurumlarımızın ve tüm halkımızın kırtasiye ihtiyaçlarını karşılamak için tüm bilgi ve tecrübemizle, insanı odağa alan anlayışımızla hizmet vermeye gayret gösterdik." dedi.

"Talebimiz o-6 Eylül'de okulların tam zamanlı açılmasıdır"

Gelecek nesilleri daha iyi yetiştirmek amacıyla bilinçli bir şekilde eğitime destek verdiklerini kaydeden Şendil, "Sektörümüz, pandemi nedeniyle okulların kapanması, yüz yüze eğitimin yine pandemiden kaynaklı ertelenmek zorunda kalınması gibi nedenlerden dolayı tarihinin en sıkıntılı zamanlarını yaşadı. Sizlerin de bildiği gibi, okulların kapalı olması sektörümüzü olduğu kadar, geleceğimizin mimarı çocuklarımızın ve gençlerimizin gelişimlerini de pek çok yönüyle olumsuz yönde etkiledi. Okullarımızın eylül ayında açılarak yüz yüze eğitime başlanması, geleceğimizin emanetçisi öğrencilerimizin ve gençlerimizin gelişimsel güçlüklerinin, öğrenme yetersizliklerinin, eksikliklerinin önüne geçecektir. Milli Eğitim Bakanlığı, okulların 6 Eylül 2021’de açılması noktasında kararlı olduklarını her fırsatta dile getirmiş, bu kararlılık da kamuoyuyla sık sık paylaşılmıştı. Sayın Bakanımız Prof. Dr. Sayın Mahmut Özer de göreve geldiği ilk gün okulların eylül ayında açılmasını hedeflediklerini ifade etmişti. Okullarımızın, Bakanlığın akademik takvimde belirtmiş olduğu 6 Eylül 2021 tarihinde tam zamanlı açılması bizlerin de en öncelikli talebidir. Sayın Bakanımız Prof. Dr. Mahmut Özer’in eğitimci kimliğinden dolayı ülkemizi geleceğe taşıyacak nesillerimizin gelişimini en öncelikli konu olarak değerlendireceğine yürekten inanıyoruz." diye konuştu. (İLKHA)