• DOLAR 32.527
  • EURO 34.89
  • ALTIN 2430.862
  • ...
Köylülerin sıkıntılarını duyan var mı?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Diyarbakır hayvancılık sektörü için en uygun illerden biri. Son zamanlarda yaşanan pahalı yem ve et fiyatların düşüşü gibi nedenlerden dolayı hem tarım hem de hayvancılık sektörü ile geçimlerini sağlayan köylüler kötü günler geçiriyor.
 
öylerde tek geçim kaynağının hayvancılık ve tarım olduğu düşünüldüğünde, artan fiyatlardan en çok etkilenen kesiminde köylüler olduğu anlaşılıyor.
 
İlke Haber Ajansı (İLKHA) olarak mikrofonumuzu uzattığımız köylüler, yaşadıkları sıkıntıların bir an önce giderilmesini istedi.
 
Diyarbakır`ın Çınar ilçesine bağlı Bira Mehmet Ağa ve çevredeki köy sakinleri, geçim kaynaklarının hayvancılık olduğunu ifade ederek artan saman fiyatlarından dert yandı.
 
Hayvancılık bitme aşamasında
Köylerinin çok yoksul olduğunu tek geçim kaynaklarının da hayvancılık olduğunu ifade eden Şari köyü sakini Seyithan Kaya, " Artan saman fiyatları hayvancılığı bitirme aşamasına getirdi. Köyümüzde tek geçim kaynağımız hayvancılık o da biterse nasıl geçineceğimizi bilmiyoruz" ifadelerini kullandı.
 
Köylerde yaşam çok zor
Daha önce aldıkları samanın fiyatının ucuz olduğunu son zamanlarda 2-3 kat fiyat artışı olduğunu ifade eden Kaya, "Saman fiyatlarının bu denli artması hayvancılığı bitiriyor. Yetkililerden artan saman fiyatlarına müdahale etmelerini istiyoruz. Aksi takdirde köylerde yaşam bitme aşamasına gelecektir" dedi.
 
Tek geçim kaynağı hayvancılık
Bira Mehmet Ağa köyü sakini İsmail Demir, " Bizim bağ ve bahçemiz yok, hayvancılıkla uğraşıyoruz. Sabah erkenden çöle çıkıp akşam köye geri dönüyoruz. Hayvanlarda pahalılaştı. İdaremiz zordur. Yetkililerden istediğimiz hem hayvan hem de saman fiyatlarını düşürmeleri" dedi.
Görüştüğümüz diğer köy sakinleri, kendileri ile kimsenin ilgilenmediğini iddia ederek, yetkililerin artık bir şeyler yapması gerektiğini söyledi. (M.Sait Adiyaman - İLKHA)
 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir