• DOLAR 32.383
  • EURO 35.091
  • ALTIN 2326.314
  • ...
Esad`ın uçakları Kürt Bölgesini Vurdu: En az 10 ölü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Suriye ordusu savaş uçakları,dün Halep`in El Eşrefiye bölgesine bomba yağdırdı. Hava saldırısında en az 10 kişi öldü. Ölenlerden en az üçü çocuk.

Suriye savaş uçaklarının bugünkü saldırısında Eşrefiyye`de adeta can pazarı yaşandı. Araçların alev aldığı saldırı sonrasında çevreye çok sayıda kadın ve çocuk cesedi dağıldı. Olay yerine gelen halk, çevrede yakınlarının cesediyle karşılaşınca sinir krizi geçirdi. Yaşanan paniğin yer aldığı görüntülerde, patlamada ölenlerin tamamına yakınının kadın ve çocuk olması dikkat çekiyor. Görüntülerde halk, ölü ve yaralıları kamyonetlerle taşımaya çalışırken, havada sorti yapan savaş uçaklarının sesleri duyuluyor.

Halep`teki saldırının Suriyeli muhaliflerin haftalar süren çatışmaların ardından ele geçirdiği Eşrefiyye`nin Şeyh Maksud semti ve civarına düzenlendiği bildiriliyor.

Rejim ve muhaliflerin ele geçirmek için yoğun uğraş verdiği Şeyh Maksud ve El Eşrefiye`de ağırlıklı olarak Kürtler yaşıyor. Bu semtlerin stratejik önemi ise şehre hakim tepelerden birinin üzerinde bulunmalarından kaynaklanıyor.

Birkaç gün önce Daily Star gazetesi, Kürt grupların, Özgür Suriye Ordusu ile birlikte hareket etmeye başladığını öne sürmüş ve bu grupların Eşrefiye bölgesine beraber girdiğini yazmıştı.

Bu arada Kamışlı`nın güney tarafında HSO etkinliğinde bir tampon bölge oluşmuş durumda. Kamışlı`yı ise geçtiğimiz günlerde eyalet ilan eden Esad rejiminin, bu kararla, Kürtlere `tarafsız kalın, yerinden yönetin` sinyali verdiği iddia ediliyor.

YPG, Suriye’deki iç savaş başladığında önce Esad`dan yana tavır almış, ama İmralı`dan gittiği söylenen mesajlar sonrası, geçtiğimiz günlerde, HSO ile işbirliği yapmaya başlamıştı.

Diğer yandan Suriyeli muhaliflerin başkent Şam`da da bazı varoş bölgelerinin kontrolünü ele geçirdiği ve yavaş yavaş şehir merkezine doğru ilerlemek isteğinde oldukları bildiriliyor.
 

dünyabülteni

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir