• DOLAR 32.509
  • EURO 34.981
  • ALTIN 2433.84
  • ...
HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu Mehmet Yavuz Parkında incelemelerde bulundu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Adıyaman'ın Kâhta ilçe Belediye Başkanı Yusuf Turanlı tarafından yaptırılan Mehmet Yavuz Parkı için Belediye Başkanı Turanlı'ya teşekkür eden Yapıcıoğlu "Parkın yapımında emeği geçen herkesten Allah razı olsun." dedi.

"Mehmet Yavuz bütün memleket için bir değerdi"

Mehmet Yavuz'un sadece Adıyaman, Kâhta ve bu bölge için değil, bütün memleket için bir değer olduğunu belirten Yapıcıoğlu, "Parka rahmetli Mehmet Yavuz'un ismini verdiği için değerli başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Ben öyle inanıyorum ki Mehmet Yavuz sadece Adıyaman, Kâhta ve bu bölge için değil, belki bütün memleket için bir değerdi. Ve inşallah onun isminin yaşatılması bu anlamda bölgeye ciddi bir güzellik katacaktır. Kendisi gerçekten güzel bir insandı, sadece yaşadığında değil ölümünden sora da güzellikler katmaya devam edecektir. Başkanımızın sözü inşallah bu parkın resmi açılışı yapılırken buraya bir de Mehmet Yavuz köşesi ve kütüphane şeklinde kitaplardan da istifade edilecek bir ortam oluşturulacak. Rahmetlik Mehmet Yavuz Hocanın en belirgin hususiyetlerinden biride gerçekten iyi okurdu ve iyi dinlerdi. Okuduğu ve dilediği şeylerden iyi notlar alırdı. Hani 'Hikmet Müminin yitik malıdır. Onu nerede bulursa alır.' Sözünü iyice özümsemiş ve bu anlamda nerede hikmetli bir şey göre onu alır, özümser, iyice sindirir sonra onu sözlerine dökerdi. Belki onun sözlerini güzelleştiren şeylerin başında da bu geliyordu diye düşünüyorum." dedi.

"Vefatından sonrada gençlerle sohbet etmeye devam edecek"

Parkta açılacak bir kütüphanenin Mehmet Yavuz'un gençlere ulaşmasında büyük bir katkı sunacağına değinen Yapıcıoğlu, "Ömrünün o son demlerinde oğlu İbrahim'in anlattığı bir şey, 'Ağır ilaçların etkisiyle babam bazen kendinden geçerdi. Bir gün onu kontrol etmek için odaya girdim. Baktım ki babam kendi kendine konuşuyor. Yanında kimse yok ama sanki karşısında birileri varmış ve onlara hitap ediyormuş gibi konuşuyor. Sözlerini bitirdi aradan biraz zaman geçince dedim babam sen biraz önce konuşuyordun sen kendinde miydin? Dedi ki 'Evet, ben gençlere gençlerle sohbet ediyordum.' İnşallah böyle bir köşe açılır Mehmet Yavuz Hocamın söyledikleri, yazdıkları kitlelere bu şekilde ulaşırsa belki o ömrünün son dönemlerinde o uyku ile uyanıklık arasında ilaçların tesirleriyle yaşadığı hadiseyi de belki bir anlamda burada gerçekleştirmiş olacağız. Vefatından sonrada gençlerle sohbet etmeye devam edecek Mehmet Yavuz Hocam." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir