• DOLAR 32.569
  • EURO 35.025
  • ALTIN 2421.893
  • ...
Fransız Bankası`ndan ırkçı uygulama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
FRANSA - Fransa`nın Yvelines kentinde bulunan İslami Malik İbni Enes Derneği (AIMA) tarafından Ecquevilly Cami`sinin inşası için başlatılan bağış kampanyası çerçevesinde Le Credit Lyonnais Bankası`nda açılan bağış hesabı, ırkçı banka tarafından kapatıldı.
 
Fransız Le Credit Lyonnais Bankası (LCL) Şube Müdürü, dernek yetkilileriyle görüştükten sonra yaptığı açıklamada, yapılan bağışların hepsinin nakit olduğunu belirterek, "Nereden geldiği belirsiz olduğu için bu tedbiri aldık. Derneğin bütün bağışları Müslümanların verdiği sadakalardan, camilerde toplanan paralardan, pazarlarda ve esnaflara bırakılan kutulardan oluşturuyor. Banka hesabının kapatılması bu tür projeler için kaçınılmaz bir uygulamadır. Fransa`daki birçok derneğe aynı uygulamayı yapıyoruz" dedi.
 
Malik İbn Enes Derneği ise söz konusu kararı ayrımcı karakterli olduğu için kınadıklarını belirterek, banka hesabının kapatılmasının yerel topluluğun ihtiyaçlarını karşılayacak olan cami inşaatı projesini durdurmak için yapıldığını kaydetti.
 
Derneğin açıklamasının devamında, Fransız bankalarının Müslüman kuruluşlara ait banka hesaplarını kapatmasının ilk defa gerçekleşmediği, Creteil Cami`sinin`de aynı ayrımcılığa maruz kaldığı aktarıldı.
 
Ayrıca Fransa`da yaşayan Müslümanlar Le Credit Lyonnais Bankası`nın ırkçı ve ayrımcı uygulamasına sessiz kalmayarak, telefon ve e-posta üzerinden tepkilerini dile getirdi.
(Enes Suiçer - ILKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir