• DOLAR 32.501
  • EURO 34.588
  • ALTIN 2490.09
  • ...
ABD Dışişleri Bakanı Kerry İstanbul`da
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry çeşitli temaslarda bulunmak için İstanbul`a geldi.

Washington`dan havalanmadan önce uçağının kapısında meydana gelen arıza nedeniyle uçak değiştirmek zorunda kalan Kerry, gecikmeli olarak saat 3.10`da İstanbul`a geldi.

ABD Dışişleri Bakanı Kerry, Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi`nde Türkiye Washington Büyükelçisi Namık Tan ve ABD`nin Ankara Büyükelçisi Francis J. Ricciardone tarafından karşılandı.

Havaalanında yoğun güvenlik önlemleri alınırken Devlet Konukevine gelen araçlar bomba uzmanı köpekler tarafından tek tek arandı.

Aprona gelen zırhlı otomobille yoğun güvenlik önlemleri altında bindirilen Kerry Havalimanından ayrılarak konaklayacağı otele hareket etti.

ABD Dışişleri Bakanı Kerry`nin, Türkiye`nin ardından 8 ve 9 Nisan`da Kudüs ve Ramallah`ta İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile görüşeceği, daha sonra G-8 Dışişleri Bakanları toplantısı nedeniyle 10 ve 11 Nisan`da Londra`da olacağı, ardından 12-15 Nisan`da Seul, Pekin ve Tokyo`yu kapsayan Kuzeydoğu Asya ziyareti yapacağını kaydedilmişti.

Kerry Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşecek ve Dış İşleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile ortak basın toplantısı düzenleyecek.(İHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir