• DOLAR 32.524
  • EURO 34.909
  • ALTIN 2431.048
  • ...
Ambar`da Kutlu Doğum coşkusu - Video
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Peygamber Sevdalıları Platformu`na üye Bismil Vefa-Der tarafından, ilçeye bağlı Ambar Beldesi`nde ilk kez düzenlenen kutlu doğum etkinliği Molla Yusuf Özer`in Kur`an`ı Kerim tilaveti ile başladı.
 
Bismil Vefa-Der bünyesinde bulunan mevlit grubunun okuduğu mevlidi şerife halk salavatlar getirerek eşlik etti.
 
Grup Mizgin`in Peygamber (sav) için bestelenmiş ilahileri okumasının ardından Araştırmacı -Yazar Mahmut Kılıç bir konuşma yaptı.
 
Düzenlenen etkinliğe Amber Beldesi halkının yoğun katılım göstermesinin, kutlu doğum ayının güzelliğinden olduğunu belirten Molla Mahmut Kılıç, "Buradaki kalabalık bu mübarek ay için bir araya geldi. Resulullah (sav) Medine`den geldiği zaman tüm Mekke halkı meydanlara dökülmüş, `Tala`al bedru aleyna` ilahilerini söyleye söyleye toplanmışlardı. Ambar halkı da tıpkı o günün peygamber aşıkları gibi buraya toplanmış bulunmaktadır. Değerli Ambar, Bismil ve Türkiye`nin yiğitleri, Ebu Cehil`ler sizin ellerinizle kahrolacaktır. Bugün her türlü ahlaksızlık almış başını gidiyor. Sizler bunlara sırtınızı dayamayarak karşı çıktınız" dedi.
 
Kılıç konuşmasının devamında, "Bu mevlit etkinlikleri, Ensar`ın Resulullah`a (sav) biatı gibidir. Mevlitlerde Allah`ın resulüne (sav) olan biatımızı yineliyoruz" diye konuştu.
 
Programın diğer bir konuşmacısı olan Molla Enver Kılıçaslan ise, Peygamber efendimizin (sav) gelmeden önce ümmet karanlık içerisinde olduğunu belirterek, "İnsanlar öyle bir karanlığın içerisinde bulunuyorlardı ki, tıpkı hayvanlar misali bir yaşam tarzı sürüyorlardı. Allah (cc) kitabını ve Resulünü (sav) göndererek bu gidişata son verdi" ifadelerini kullandı.
 
Molla Enver konuşmasının devamında Peygamber`e (sav) salavat getirmenin önemine değinerek, "Bir gün sahabeler Resulullah`ın (sav) yüzünün güldüğünü görünce bunun nedenini soruyorlar. Peygamber efendimiz, `Bugün Cebrail bana Allah`ın selamını getirdi` deyince, sahabeler de `Bundan sonra bizlerde sana sürekli salavatlar getireceğiz` dedi. Resulullah (sav) bir hadisinde diyor ki, `Sizin en hayırlınız bana en çok salavat getirenlerinizdir`. Ey kardeşler, bilin ki her salavat bir musibeti kaldırır" şeklinde konuştu.
 
Program Sabri Ortaç`ın okuduğu dua ile sona erdi. (Aydın Bal / Hasan Gündüz - İLKHA)
 

 

 

 

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir