• DOLAR 32.513
  • EURO 34.78
  • ALTIN 2423.348
  • ...
TÜGVA Ağrı 3'üncü Olağan Kongresi yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Halk Eğitim Merkezi konferans salonunda gerçekleştirilen kongre, Ağrı İl Müftülüğü İdari ve Mali İşler Şube Müdürü Kadir Meyvacı'nın Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

 

Programda bir konuşma yapan TÜGVA Genel Başkan Yardımcısı Fatih Yüksel, gençliğin milli ve manevi gelişimine katkı sunmak için çalışmalar yürüttüklerini kaydetti.

Fatih Yüksel, "Dünden beri bu bölgedeyiz, bu bölge bizim için çok kıymetli. Şimdi görüyoruz ki burada o kadar kıymetli çalışmalar var ki bu çalışmalar sayesinde çok güzel bir gençlik geliyor. İdolüm olacak gençlik geliyor. Ne diyoruz? Biz milli, manevi, sosyal, kültürel olarak gençlerimizin gelişimine katkı sunmak için faaliyetlerimizi yapıyoruz." dedi.

TÜGVA Genel Başkan Yardımcısı Okan Özer ise şunları söyledi:

Aslında bu çalışmalarımızın, Osmanlı'dan günümüze tabanında tekbir Hadis-i şerifin yattığını gördük. Ve bizde o Hadis-i şerifteki müjdeye mazhar olabilmenin yarışı ile işte Mardin'deydik, birkaç gün önce Nahçivan'da idik, bundan birkaç gün önce Mersin, Adana'da idik.

Kongrede kısa bir konuşma yapan TÜGVA Ağrı İl Temsilcisi Abdulkadir Toğrul ise, "Bizler 'Rabbim Allah' deyip, yürüyüveren bir neslin, sahabenin ve liderin evlatlarıyız. Bizler 'Rabbim Allah' diyen TÜGVA teşkilatlarının, Ağrılı kardeşlerimizin sırdaşlığını, dostluğunu ve muhabbetliğini yapmakla mükellefiz." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından tek listeyle gidilen genel kurulda Abdulkadir Toğrul, yeniden il temsilciliğine seçildi.

Programa Hamur Belediye Başkanı Cezmi Ergül, Taşlıçay Belediye Başkanı İsmet Taşdemir, TÜGVA genel başkan yardımcıları, kurum amirleri, STK temsilcileri katıldı. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir