• DOLAR 32.506
  • EURO 34.752
  • ALTIN 2487.725
  • ...
Cuma namazından geri gönderme merkezine!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Geçtiğimiz sene tartışmaya sebep olan mültecilerin ikamet izni sorunu hala can yakmaya devam ediyor. İstanbul Esenyurt’ta polis tarafından Cuma namazına gelen mülteciler zorla alıkonuldu. Sebep ise mültecilerin İstanbul’da ikamet izni olmaması!

Düzenlemeden haberi dahi olmama ihtimali bulunan insanlara yapılan bu sert müdahale sorunlu bir bakış açısını ortaya koyuyor. Cuma namazı için toplanan insanların içinde apar topar alınarak götürülen Suriyeliler büyük bir ihtimalle neye uğradıklarını şaşırmışlardır.

Namaz için toplanan Suriyelilere yapılan kimlik kontrolünün ardından ikamet izni olmayanları çok sert bir şekilde geri gönderme merkezine götürmek gayri insani bir tavır alışın sonucu. Pekala daha uygun bir mekan ve zamanda kaba kuvvet kullanılmadan yapılabilecek olan bu işlemin gerekliliği dahi tartışmalıyken ortaya konulan müdahale biçimi akıllara başka soruları getiriyor!

Türkiye’de yükselen mülteci karşıtlığı insani koşulların oluşturulduğu bir hayat sürmek için gelecek adına karamsar bir tablo çiziyor. Kendi konforunu bir başkasının varlığına tercih edenler savaştan kaçan insanlara gayrı insani muamelede bulunulmasında da bir sorun görmüyorlar!
Kaynak: Haksöz Haber

Bu haberler de ilginizi çekebilir