• DOLAR 32.511
  • EURO 34.982
  • ALTIN 2432.432
  • ...
Miraç Kandili Nedeniyle Mevlit Verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN- Ulu camide Miraç Kandili nedeniyle mevlit verildi. Mevlide Müftü Hasan Çağlar, Din İşleri Şefi Celaleddin Binay, Ulu Cami İmamı Abdullah Saf ve cami cemaati katıldı.

 

Müftü Hasan Çağlar ikindi namazını kıldırdıktan sonra miraç gecesiyle ilgili bir konuşma yaptı. Müftü Çağlar, Miraç gecesinin, Peygamber efendimizin, bir gece vakti Allah tarafından Mescid-i Haram`dan aldırılarak Mescid-i Aksa`ya götürülmesi, oradan da göklerin ötesine yükseltilerek zaman ve mekândan münezzeh olan Allah katına çıkartılmasının yaşandığı mübarek bir gece olduğunu belirterek " Peygamberimizin Kâbe` nin yanından Mescid-i Aksa`ya götürülmesine İsra denir. Mescid-i Aksa`dan göklere ve ötesine çıkarılması ise, Miraç diye zikredilir." dedi.

 

Peygamber efendimizin, bu kutsal yolculuğunda Allah`ın sonsuz kudretinin eserlerini temaşa ettiğini ifade eden Çağlar, " İnsanlık için bilinemez konumunda olan birçok bilgiyi alma ve birçok şeyi görme ayrıcalığına mazhar olmuştur. Bu Mucize ile ilgili olarak Cenab-ı Allah Kur`an-ı Kerim`de el-İsra Suresi`nin 1`inci ayetinde:

`Kendisine ayetlerimizden bir kısmını gösterelim diye kulunu (Muhammed`i) bir gece Mescid-i Haram`dan çevresini bereketlendirdiğimiz Mescid-i Aksa`ya götüren Allah`ın şanı yücedir. Hiç şüphesiz O,hakkıyla işitendir, hakkıyla görendir` buyurmuştur." dedi.

 

Müftü Çağların konuşmasından sonra Kuran Kerim, İlahiler ve Mevlid-i Şerif okundu. Program ikramlarla son buldu.

M. Sıddık Demir-İLKHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir