• DOLAR 32.378
  • EURO 34.996
  • ALTIN 2325.675
  • ...
Gaziantep Valisi Gül: Ormanlarda tedbirlerimizi artırdık
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Gaziantep’te ormanlık alanlarda başlatılan orman altı temizliği için çalışmalara ara verilmeden devam ediyor.

“Ormanlar Evimiz Kirletmeyelim” ve “Ormanlarımızı Kirletmeyelim Canımız Yanmasın” sloganıyla Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Daire Başkanlığı’nın 150 kişilik ekiple başlattığı orman altı temizlik çalışmalarına Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü, Gaziantep Orman İşletme Müdürlüğü, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, ilçe belediyeleri ve jandarma ekipleri 500 personelle destek verdi.

Toplamda 650 kişilik ekiple Gaziantep’te yer alan ormanlık alanların temizlik çalışmalarının kısa sürede tamamlanması hedefleniyor.

Olası bir yangın ihtimaline karşı il genelinde gerçekleştirilen ormanlık alanlardaki temizlik çalışmasına Vali Gül, Gaziantep milletvekilleri ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin katıldı.

Kentteki ormanlık alanlarda yürütülen çalışmaları yerinde inceleyen Vali Gül, Gaziantep milletvekilleri ve Şahin ile birlikte Erikçe Ormanı’nda temizlik yaptı.

Temizliğin ardından açıklamalarda bulunan AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, hali hazırda yürütülen işlemin ormanlık alanlar için büyük bir ehemmiyet taşıdığını ifade etti.

AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Sait Kirazoğlu da, “Çevre bizim her şeyimiz. Ormanımızı, suyumuzu, toprağımızı korumamız gerekiyor. Temizlik en önemli şeylerden birisi. Burada daha önce başlatılan temizlik çalışmasının devamı gerçekleştiriliyor. Biz de desteğimizle katkıda bulunmak adına buraya ekiplerimizin yanına geldik.” ifadelerini kullandı.

“Tedbirlerimizi olabildiğince artırdık”

ormanların güvenliğini dronelarla ve karadan karşıladıklarını belirten Vali Gül, “Nöbetlerimizi artırdık. Köy korucularını orman yangını ihtimaline karşı görevlendirdik. Tedbirlerimizi olabildiğince artırdık. Fakat bunun ötesinde ormanlık alanlarda bulunan cam şişe, çalı çırpı kırıntılarından da kurtulmamız gerekiyordu. Çünkü bu materyaller sıcaklıklardan etkilenerek yangın çıkma ihtimaline öncü olabiliyor. Hafta içi başlatılan orman altı temizlik çalışmasının devam ediliyor. Çalışmamızı gün geçtikçe sayısal bakımdan edinilen desteklerle artırıyoruz. En kısa sürede ormanlarımızda yanıcı madde unsuru taşıyacak herhangi bir materyal olmayacak.” diye konuştu.

“Ağaçlarımız, bizim yurdumuz, yuvamız ve evimiz”

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de güne hayırlı bir işle başladıklarını belirterek, “Ağaçlarımız, bizim yurdumuz, yuvamız, evimiz. Nasıl evimizi temiz tutuyorsak ağaçlarımızı da temiz tutmamız gerekiyor. Bu bir seferberliktir. Geçtiğimiz gün imzalarının atıldığı protokol ile de kırsal alanlarda yaşayan vatandaşlarımıza yangına ilk müdahalede kullanılacak malzeme desteği konusunda güçlerimizi birleştirdik. Afet durumunda öncesi, şimdisi ve sonrası var. Büyük bir dayanışma ruhuyla Gaziantep zaten bütün dünyaya örnek olacak kahramanlıklara imza atıyor. Almamız gerek tedbirler var. Önce tedbir sonra tevekkül diyoruz. Tedbir almak için burada bulunuyoruz. Biz, bütün büyükşehir çalışanları olarak bu şehri cennete dönüştürmeyi hedefliyoruz.” dedi.

“Orman altı temizliğine ihtiyaç vardı”

Gaziantep Orman İşletme Müdürü Veli Topçu ise, “Böylesine güzel bir etkinlikte bize destek çıktıkları için Gaziantep Valiliği ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere tüm ilçe belediyelerimize teşekkür ediyorum. Gerçekten böyle bir orman altı temizleme faaliyetine ihtiyaç vardı. Senede 3 veya 4 defa sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte temizliyoruz. Ama pandemi yasaklarından dolayı bu rutin çalışma anlayışımız bir süreliğine etkisini kaybetmişti. Buranın temizlik ihtiyacına ilişkin Başkanımız Fatma Şahin, ivedilikle bizlere desteğini iletti.” şeklinde konuştu. (İLKHA)













Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir