• DOLAR 32.516
  • EURO 34.869
  • ALTIN 2476.693
  • ...
Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

 

Türkiye genelinde açıklanan vaka tablosunda bu hafta vaka sayısı artan şehirlerarasında Bingöl, Siirt ve Diyarbakır’dan sonra 3’üncü sırada yer aldı.

Artan vaka sayısından dolayı tedirgin olan halk ve esnaf yasakların geri gelmesi durumunda maddi olarak çok zorluk çekeceklerini belirtti.

Çengiz Arulay

Geçimini su satarak sağlayan Çengiz Arulay, "Herkesi aşı olmaya davet ediyorum, eğer aşı olmazsak  vakalar yine artacak, şu an aşı olmak için randevu almaya gerek yok hastaneler ve aşı çadırlarında  kolay bir şekilde aşılarını olabilirler. Bu son zamanlarda insanlarda bir rahatlık var, maske, mesafeye dikkat etmiyorlar. Biz biliyoruz ki henüz hastalık bitmemiş, eğer bu şekilde devam ederse esnaf yine kepenk kapatmak zorunda olacak, bunun olmaması için dikkat edilmeli."  dedi.

Zeynel Durmaz

"Özellikle bu süreçte esnaf zor durumda kaldı" diyen Zeynel Durmaz, "Yurt dışından geliyorum, bu son dönemde vaka sayıları yine yükselmeye başladı. Bunun yanında taziyeler ve düğünler devam etmekte ve sosyal mesafe maskeye dikkat edilmiyor. Yaşlı insanlar kalabalık ortamda bir arada kalıyor. Halka şu tavsiyem; herkes kendini korusun eğer siz kendinizi korumazsanız hiç kimse sizi koruyamaz. Tekrar yasakların olmaması için dikkat edilmeli." ifadelerini kullandı.

Ahmet Böcuka

"Siftah yapmadan dükkânı kapattığım günler hatırlıyorum" diyen Ahmet Böcuka, "İlk doz aşımı oldum bir hafta sonra ikinci dozu olacağım. Kapanmanın olmaması için yetkililer aşı olunmasını istiyor, eğer aşı olunursa salgında azalır. Şu an hastanelerde yatanları yüzde 90' aşı olmayan insanlardan oluşuyor, ben şahsen esnafım gelen müşterilerime aşı olmalarını tavsiye ediyorum. Zaten bir buçuk yıldır herkes içerdedir bir iş yapılmıyordu tekrar yasakların olmaması için dikkat edilmeli, inşallah bir daha o günlere dönmeyiz."  diye konuştu.

Engin Türkmen

Engin Türkmen, "Ben daha aşı olmadım fakat olunmasını tavsiye ederim, çalıştığım işten dolayı olamıyorum ama en kısa zamanda aşımı olacağım. Bu salgın sürecinde halkta para kalmadı eğer bir daha kapanma gelirse halk kaldıramaz. Mısır satıp geçimimi sağlıyorum şu an depoya kira ödüyorum çalışmazsam kiramı ödeyemem. Kapanmanın tekrar olmaması içi duyarlı olunmalı." diyerek halkın yasaklara dikkat etmesi gerektiğini dile getirdi. (İLKHA)













Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız