• DOLAR 32.393
  • EURO 35.087
  • ALTIN 2326.28
  • ...
Antalya'da gök gürültülü sağanak bekleniyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Günlerce süren orman yangınları gözleri Antalya hava durumu tahminlerine çevirmişti. Yapılan hava durumu tahminlerine göre  Antalya ve çevrelerinde cumartesi günü yerel yağışlar bekleniyor. Vatandaşlar birkaç günden beri yağmur duasına çıkıyordu. 

VATANDAŞLAR YAĞMUR DUASINA ÇIKTI

Antalya'nın Manavgat ilçesinde vatandaşlar yağmur duasına çıktı. Merkez Külliye Cami avlusundaki duaya, İl Müftüsü Nazif Fethi Yalçınkaya ve vatandaşlar katıldı. Yalçınkaya, yangınların bir haftadır devam ettiğini, ülkenin ciğerlerinin yandığını söyledi. Yangınlarla canla başla mücadele edildiğini belirten Yalçınkaya, "Ülkemizin en güzel bölgelerinden Manavgat'ımızın yangınla mücadelesi devam ediyor. Yangınlarda canlar kaybettik, insanlarımızın evleri yandı. Bu yangınlara sebep olanlara ve ülkemiz üzerinde iş çevirmeye çalışanlara Cenabıhak fırsat vermesin. Birlik ve beraberlik içinde inşallah bugünleri de en kısa zamanda atlatacağız." ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından vatandaşlar yağmur duası etti.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) Hava Tahmin Uzmanı Cengiz Çelik, orman yangınlarının meydana geldiği illerde hafta sonu hava durumuna ilişkin bilgi verdi.

Çelik, Adana genelinde cumartesi ve pazar günü gök gürültülü sağanak beklendiğini söyledi.

Antalya genelinde de yarın görüntülü sağanak tahmin edildiğini kaydeden Çelik, Muğla'da ise yağış öngörülmediğini ancak sıcaklık düşüşü ve nem artışının il genelinde etkili olacağını bildirdi.

Çelik, Ege ve Akdeniz'in kıyı kesimlerindeki hava durumuna ilişkin ise şunları paylaştı:

"Sıcaklıklar bölgede 10 gündür mevsim normallerinin 7-8 derece üzerinde seyrediyordu. Ancak yağışlı sistemle birlikte sıcaklıklar mevsim normallerine inecek. Yağışlarla nem de artacak. Dolayısıyla yangın çıkma ihtimali azalacak ve süren yangınların kontrol altına alınması kolaylaşacak. Meteorolojik parametreler bu ihtimalleri destekleyecek nitelikleri taşıyor."

Bu haberler de ilginizi çekebilir