• DOLAR 32.585
  • EURO 34.651
  • ALTIN 2502.69
  • ...
Orman yangınlarından etkilenenlerin SGK prim borçları 4 ay ertelendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının resmî web sitesinde yapılan yazılı açıklamada; haziran, temmuz, ağustos ve eylül aylarına ilişkin prim borçlarının ödeme sürelerinin 30 Kasım tarihine kadar uzatıldığı belirtildi.

İllere göre SGK'ya verilmesi gereken belgelerin veriliş süresi hakkında bilgilendirmede bulunan Bakan Bilgin, "Antalya, Mersin ve Osmaniye illerinin yangından etkilenen ilçelerinde 28 Temmuz ilâ 26 Ağustos; Adana ve Muğla illerinin yangından etkilenen ilçelerinde ise 29 Temmuz ilâ 26 Ağustos arasında SGK’ya verilmesi gereken belgelerin kuruma verilme süresi 26 Ağustos 2021'e uzatıldı." ifadelerini kullandı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin

Bakan Bilgin, iş kazaları ve meslek hastalığı bildirimlerinin bu uygulamadan hariç tutulduğunu kaydetti.

Söz konusu illerdeki ödeme süresi geçmiş prim borçları, yapılandırma taksitleri ile 2021 yılı haziran, temmuz, ağustos ve eylül aylarına ilişkin prim borçlarının ödeme süresinin de 30 Kasım 2021 tarihine kadar uzatıldığını söyleyen Bakan Bilgin, mücbir sebep dolayısıyla erteleme kapsamına giren borçların talep edilmesi halinde 24 ay faizsiz olarak taksitlendirilebileceğini belirtti. (İLKHA)

 

 





Bu haberler de ilginizi çekebilir