• DOLAR 32.333
  • EURO 35.089
  • ALTIN 2299.121
  • ...
HÜDA PAR Viranşehir İlçe Başkanlığından artan hırsızlık olaylarına ilişkin açıklama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Viranşehir İlçe Başkanı Ahmet Acet, ilçede son günlerde artan hırsızlık olaylarına ilişkin yazılı bir açıklamada bulundu.

İlçe merkezinde özellikle son günlerde artan hırsızlık olaylarının halkı canından bezdirdiği ifade eden Acet, bunun önüne geçilmesi için caydırıcı cezaların verilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Halkın huzuru ve mağdur olmaması için emniyet birimlerinin gerekli önlemleri alması gerektiğini belirten Acet, "Vatandaşlarımız vergilerini veriyor, üzerine düşen sorumluluğu yerine getiriyor. Zira devlet halkın can ve mal emniyetini sağlamakla mükelleftir. Can ve mal emniyetini sağlamak devletin en temel vazifelerindendir. Eğer devlet halkın can ve mal emniyetini sağlayamazsa bu durum ilçemizde huzursuzluğa yol açacaktır." dedi.

"Artan hırsızlık olayları huzursuzluğa yol açıyor"

Viranşehir'de yüzlerce hırsızlık olayı yaşanmasına rağmen faillerinin yakalanamadığına dikkat çeken Acet, "Özellikle son günlerde artan hırsızlık olaylarında halk arasında huzursuzluk meydana gelmektedir. Bizim yetkililerden ricamız; Viranşehir'deki bu hırsızlık şebekesini deşifre etmeleri, kanun önüne çıkarmaları ve halkın yaşadığı mağduriyeti gidermeleridir." dedi.

"Hırsızlık olaylarının en büyük mağduru mevsimlik işçiler"

Açıklamasında, hırsızlık olaylarının özellikle batı illerine giden mevsimlik işçilerin evlerinde yaşandığına dikkat çeken Acet, "Halkımız yaşadığı geçim sıkıntısı yüzünden evini bırakıp batı illerine çalışmaya gidiyor. Bu hırsızlık olayları da ne yazık ki bu tür evlerde yaşanıyor! Günümüzde neredeyse MOBESE kamerasının olmadığı cadde yok! Eğer yetkiler üzerine düşen görevi layıkıyla yerine getirseler hem suçlular bulunacak hem de halk huzur içinde bir hayat sürecektir." ifadelerine yer verdi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir