• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
İtalya’da zorunlu aşı kartı dönemi başlıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İtalya’da toplanan Bakanlar Kurulu toplantısından sonra, artan Delta varyantı vakalarına önlem olarak alınan yeni Covid-19 kararları açıklandı.

Ülkede olağanüstü hâl 31 Aralık 2021’e kadar uzatılırken, restoranların kapalı alanlarının yanı sıra müzeler, sinemalar, spor salonları ve yüzme havuzlarına kadar çeşitli kültür ve eğlence mekanları için “Yeşil Geçiş Kartı” (aşı kartı) isteneceği bildirildi.

Bununla birlikte 1 Eylül itibarıyla öğretmenlerin ve üniversite öğrencilerinin de geçiş kartını ibraz etmelerinin zorunlu olacağı belirtildi.

Yeşil Geçiş Kartı (Green Pass veya Certificazione Verde) kurallarını uygulamayan mekanlara ve müşterilere 400 ila bin euro arasında para cezası verilebileceği belirtilirken, kuralları tekrar ihlal eden iş yerlerinin on güne kadar kapanma riskiyle karşı karşıya kalabileceği bildirildi.

Alınan kararla 1 Eylül'den itibaren Yeşil Geçiş Kartı’nın kapsamının daha da genişletileceği aktarılırken, yeni akademik yıl başladığında öğretmenler, okul personelleri ve üniversite öğrencileri için zorunlu hale getirileceği aktarıldı.

Ayrıca bu tarihten itibaren tren, uçak, gemi ve şehirlerarası otobüslerdeki yolcular için Yeşil Geçiş Kartı zorunlu hale getirilecek.

Ülkede uygulanan Yeşil Geçiş Kartı, kişilerin aşılandığını, testlerinin negatif çıktığını veya son altı ay içerisinde Covid-19 geçirip atlattıklarını gösterirken, 12 yaşından küçük çocuklar için geçerlilik taşımıyor. (İLKHA)

 



Bu haberler de ilginizi çekebilir