• DOLAR 32.373
  • EURO 35.073
  • ALTIN 2325.319
  • ...
ABD'de devam eden yangınlar nedeni ile binlerce kişi tahliye edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kalifornya'da "River Fire" adı verilen yangının kısa sürede Placer ve Nevada ilçelerinde 566 hektarlık alan yaktığını belirten Kaliforniya Ormancılık ve Yangından Korunma Bakanlığı (Cal Fire), bu bölgeden sadece 160 km uzaklıkta olan ve 14 Temmuz’dan bu yana devam eden ve "Dixie Fire" yangını devam ettiği ifade edildi.

Sacramento'nun yaklaşık 80 km kuzeydoğusunda 2 bin kişilik kasaba Colfax'ta yangın nedeniyle en az dört evin yıkıldığı öğrenildi.

İtfaiye ve kolluk kuvvetleri yetkilileri bir basın toplantısında, Placer County'de en az 2 bin 400 kişinin tahliye edildiğini, Nevada County'de de 4 bin 200 kişinin tahliye emri altında olduğunu söyledi.

Her iki ilçede de tahliye merkezleri kuruldu ve panayır alanına evcil hayvanlar için hayvan barınağı kuruldu.

Placer County Şerif Devon Bell basın toplantısında yaptığı açıklamada, "Bir tahliye uyarısı aldıysanız, lütfen gidin. Bir emir aldıysanız, çıkın. Kalbimiz bu olaydan etkilenen topluluklarımız, arkadaşlarımız ve komşularımızla birlikte" diye konuştu.

Kaliforniya'nın kuzey bölgesindeki Butte ve Plumas ilçelerinde başlayan eyaletin en büyük orman yangını 22'inci gününde şiddetli rüzgar etkisiyle tekrar alevlerini artırdı.

Çıkış nedeni henüz net olarak bilinmeyen ve son birkaç günde büyüyen yangın 274 bin dönümden fazla alanı küle çevirirken, alevlerin yalnızca yüzde 35'i kontrol altına alınabildi.

Bootleg bölgesinde 6 Temmuz'da başlayan yangında, 413 bin dönümden fazla alan tahrip oldu. Hala devam eden yangın yüzde 84 kontrol altına alındı.

ABD Ulusal Kurumlar Arası Yangın Merkezi, bu yılın başından beri ülke genelindeki 37 binden fazla yangında 3 milyon dönümden fazla alanın kül olduğunu bildirmişti. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir