• DOLAR 32.574
  • EURO 34.903
  • ALTIN 2435.721
  • ...
Esnaf artan hırsızlık olaylarından endişeli
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Kentte iş yerleri ve araçlarında yaşanan hırsızlık olayları hem halkın hem de esnafın tepkisine neden oldu. Özellikle son haftalarda artış gösteren soygun ve hırsızlık olaylarına tepki gösteren Siirt esnafı, asayişin tam sağlanamadığını ve hırsızlığı meslek edinenlerin yasalardaki boşluktan cesaret aldığını belirtiler.

Hırsızların işlediği suçtan dolayı hak ettikleri cezayı almadığını savunan Sedat Oduncu, "Polisler, görevlerinin sadece suçluyu yakalayıp savcılığa teslim etmek olduğunu söylüyorlar. Savcılık, hırsızları serbest bırakıyor." dedi.

İş yerine ait aracında 3 defa hırsızlık yaşandığını belirten Oduncu, "Benim bulunduğum bölgede bir kaç defa hırsızlık ve soygun vakaları yaşandı. Çok şükür canımızdan olmadık ama malımız gitti. Aracıma dadanan hırsızlara hiçbir şey olmadı." ifadelerini kullandı.

Hırsızların hak ettikleri cezayı alması gerektiğini ifade eden Oduncu, "Ülkemizde caydırıcı cezaların olmamasından dolayı artan hırsızlık vakalarını endişeyle izliyoruz. Devletimizden ve güvenlik güçlerimizden esnafın yoğun olduğu bölgelerde biraz daha denetimi artırmalarını istiyoruz." dedi.

Son olarak hırsızların dün bir kez daha iş yerine ait arıcını sorduklarını ve hırsızlık olayının güvenlik kameralarına yansıdığını ifade eden Oduncu, buna rağmen hırsızların yakalanamadığına dikkat çekti. (İLKHA)







Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir