• DOLAR 32.596
  • EURO 34.803
  • ALTIN 2493.199
  • ...
Yılanlar Kaç Yıl Yaşar?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yapılan araştırmalar gösteriyor ki, yılanların büyüklüğü yaşamlarının daha uzun olabilmesini sağlıyor. İşte "yılanlar kaç yıl yaşar?" sorusunun cevabı...

İnsanların görebilmeleri için tutulan yılanlar eğer çok iyi bakılırsa, ömürlerinin uzun olacağı bilinmektedir. Washington'da bir hayvanat bahçesinde bulunan Anakonda yılan resmi kayıtlara göre 30 yıldır bakılıyor. Doğal yaşam alanlarında, diğer avcı canlılara yakalanarak öldürülüyor. Yılanlar genellikle insanların olmadıkları yerlerde yaşamlarını sürdürürler. İnsanların en korktukları canlıların başında geldiğinden, bir yılan gördükleri zaman öldürürler. Bu da yılanların hayatlarının kısalmasına neden oluyor.

Yılanlar kaç yıl yaşar?

Yılanlar kaç yıl yaşar, kobra yılanları arasında yaşayan türlerin en uzun ömürlüsü, kral kobra adı verilen türdür. Yılanların genellikle yaşam koşulları daha elverişli yerlerde daha uzun ömürlü yaşayabilmektedir. Yılanlar açlığa dayanıklı canlılardır. Yiyeceği hayvanın mutlaka canlı olması gerekiyor. Sindirim yapmakta çok zorluk yaşayacağından, bir yemekten sonra aylarca yemek yemeden durabilecektir. Uzun ömürlü olan yılanlar arasında boa ve anakonda yılanları bulunmaktadır. Su yılanlarının 7 yıla kadar yaşandığı bilinmektedir. Ülkemizde de var olan zehirli bir yılan türü engerek yılanı 15 yıla kadar yaşayabiliyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir