• DOLAR 32.575
  • EURO 34.973
  • ALTIN 2427.169
  • ...
Özlem Ajanstan yeni bir albüm çalışması: Gülizar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

En son Ramazan ayına özel Türkçe, Arapça ve Kürtçe (Kurmanci ve Zazaki lehçeleri) olarak seslendirdiği eserden sonra "Gülizar" adında yeni bir albüm hazırlıyor.

Başlatılan albüm çalışması hakkında açıklamalarda bulunan Özlem Ajans Müdürü Bilal Güler, 6 ses sanatçısının Türkçe, Kürtçe, Zazaca olarak seslendirdikleri eserlerin türü, devamlılık durumu ve amaçları hakkında bilgi verdi.

Özlem ajans olarak genelde kutlu doğum, müzik albümleri ve diğer tekli çalışmalar alanlarında eserler yaptıklarını belirten Güler, "Şu an ajansa bağlı yaklaşık 40 grubumuz ve 100'e yakın sanatçımız var. Genelde onların programlarının düzenlenmesinde kendilerine yardımcı oluyoruz." ifadelerini kullandı.

Bilal Güler

"Salgının etkisiyle yaklaşık 2 senedir albüm çalışmamız olmadı"

Güler, "Gülizar adıyla yeni bir seriye başladık. Daha evvel nasıl ki Mizgina İslam, Hinariya Qur'an serisi vardıysa; bunu Gülizar ile devam ettireceğiz inşallah. Normal şartlarda piyasada albüm çıkarılmıyor, yani bitti. Yaklaşık 2 senedir pandemiden ve albümlerin satılamamasından dolayı herhangi bir çalışmamız olmadı. Sanatçılar genelde demo hazırlayıp gönderdiler ve bizde eserler içerisinden en iyi 2 eseri seçerek okuttuk." dedi.

Söz konusu albümde yaklaşık 6 sanatçılarının yer aldığını söyleyen Güler, "Bu eserler Türkçe, Kürtçe, Zazacadır ve 6 sanatçıyla devam edecek bir seri değil, zamanla diğer kardeşlerimizde bu seriye dahil olacaklar. Yani eser yapıp gönderen ve eserleri müzik kurulundan geçen sanatçıları bu albüme alacağız inşallah." şeklinde konuştu.

Bu birinci albümü 2,3 ve 4 şeklinde devam ettireceklerine dikkati çeken Güler, "Albümde farklı tarzda eserler var. Mesela Muhammed Nur kardeşimizin eserleri biraz daha gençlere yönelik pop şeklinde, benim okuduğum 2 eser anne ve baba ile alakalı, diğer sanatçılardan Mehmet Ali Oğuz'un 2 eseri Türkçe; Ferdi Kalkan, Ömer Kılınç ve Zazaca da Burhanettin Cebba'nın eserleriyle güzel bir albüm yaptık ve en kısa zamanda da piyasaya süreceğiz inşallah." diye belirtti.

"Gençlerimize alternatif olabilmek için çalışmalarımızı sürdüreceğiz"

Belli süreden bu yana albüm çıkaramamalarının nedenlerine değinen Güler, "İçerisinde bulunduğumuz pandemi döneminde etkinliklerin yanı sıra Ramazan ile alakalı yaptığımız tekli eserler gibi çalışmalarımız oldu ama dediğim gibi normal şartlarda albümün zamanı geçti, kimse albüm yapmıyor, genelde tek single dediğimiz eserler yapılır. Albümler satılmıyor, çünkü masrafını çıkarmıyor ama inşallah biz ajans olarak bu albüm serisini devam ettireceğiz." dedi.

Ajans olarak hazırlanan yeni albüme yaklaşık 35 bin TL masraf yapmalarına karşılık bundan herhangi bir gelir beklentilerinin olmadığına dikkati çeken Güler, şunları söyledi:

"Ajans bu faaliyeti bir şekilde devam ettirmesi lazım. Çünkü bu albümlerimiz olmazsa gençlerimiz piyasadaki diğer eserleri dinlerler. Bizler onlara alternatif olsun diye albüm yapacağız ve gençleri bu eserlere yönlendireceğiz. Bu eserlerimiz genç, orta yaşlı ve diğer yaş kategorisindeki halkımızı kapsayacak şekilde olacak. Şehidlerle alakalı albümlerimiz ayrı olacak ve şehidler serisi olarak devam edecek. İlerde olacak yeni bir albümümüzün çalışmaları da var. Şu an elimizde 10'a yakın bestelenmiş ve hazır olan şehid eserleri de var." 


(İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir