• DOLAR 32.373
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2324.5
  • ...
Üniversiteleri 10 Ay Kapatıp Öğrencileri Çalıştıracaklar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kuzey Kore, öğrencileri fabrika, tarla ve inşaatlarda çalıştırmak için üniversiteleri 10 aylığına kapatıyor.

İngiliz Daily Telegraph gazetesi, Güney Kore basınına dayandırdığı haberinde, Pyongyang hükümetinin, ülke ekonomisini yeniden inşa etme mücadelesi çerçevesinde tüm üniversitelerde gelecek yıl Nisan ayına kadar ders yapılmaması emri verdiğini yazdı.

Haberde, gelecek aylarda mezun olacakların ve yabancı öğrencilerin bu durumdan muaf tutuldukları, diğer üniversite öğrencilerinin ise inşaat projelerinin yanı sıra kasırgadan etkilenen ekili alanlarda ihtiyaç duyulan onarım işlerinde çalıştırılacağı belirtildi.

Öte yandan uzmanlar, Kuzey Kore hükümetinin, öğrencileri ülke geneline yayma planının arkasında başka nedenler olabileceğini iddia ettiler.

Kuzey Kore yönetimiyle ilgili çok sayıda kitabı bulunan, Tokyo`daki Waseda Üniversitesinde görevli profesör Toşimitsu Şigemura, Kuzey Kore hükümetinin, Kuzey Afrika`daki "Yasemin Devrimi"ni gördüğünü, aynı şeyin orada da olabileceğinden ve bunun üniversitelerde baş gösterebileceğinden çok korktuğunu söyledi.

Şigemura, Kuzey Kore`nin, geçen aylarda Çin`den ayaklanma sırasında kullanılabilecek göz yaşartıcı gaz ve cop gibi teçhizat satın aldığına ve başkent

Pyongyang`da kilit bölgelerde polis sayısında artış gözlendiğine dikkati çekti. Bu arada, Kuzey Kore lideri Kim Yong-il`in, hafta sonunda Rusya`yı ziyaret edeceği ve Vladivostok`ta Rusya Devlet Başkanı Dimitriy Medvedev ile görüşeceği bildirildi.

Dünya Bülteni


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir