• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
İran`dan Sonra Rusya`dan Füze Denemesi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Rusya Savunma Bakanlığı, donanmanın, yeni nesil bir nükleer denizaltıdan fırlatılan gelişmiş bir balistik füzeyi başarıyla denediğini bildirdi.

Bakanlık sözcüsü Albay Igor Konaşenkov, Bulava füzesinin, Rusya ile İskandinavya`yı ayıran Beyaz Deniz`de suyun altından nükleer denizaltı Yuri Dolgoruki`den fırlatıldığını açıkladı.

Sözcü, füzenin savaş başlıklarının, yaklaşık 5 bin 500 kilometre kilometre uzaklıkta, Büyük Okyanus`ta Kamçatka yarımadasındaki deneme alanı Kura`ya ulaştığını belirtti.

Yuri Dolgoruki denizaltısı, Rusya`nın yenilenen nükleer mühimmatının önemli unsuru olarak nitelenen Bulava füzelerini taşımak üzere tasarlanmıştı.

Bulava füzesiyle daha önce aynı denizaltıyla yapılan iki denemenin başarısız olması, Rusya`nın Sovyetler Birliği sonrası en pahalı askeri projelerinden birinin başarısız mı olduğu sorularını gündeme getirmişti.

İRAN: ABD VE İSRAİL MENZİLİMİZDE

10 günlük askeri tatbikata başlayan İran ordusu, tatbikatın ikinci günde 14 füze denemesi yaptı.

Tatbikat ile ilgili açıklama yapan Devrim Muhafızları Hava-Uzay Komutanı, İran füzelerinin menzili 2000 km olduğunu söylerken, ABD ve İsrail hedeflerinin bölgede İran menzilinde olduğunu ileri sürdü.

Mehr haber ajansı muhabirinin bildirdiğine göre, Tuğgeneral Amir Ali Hacizade bugün gazetecilere verdiği demeçte, İran füzelerinin menzili 2000 km olduğunu söylerken; ABD ve İsrail’in bölgede İran menzilinde olduğunu ifade etti.

Hacizade, “Amerika bizim zorluklarımızı kolaylaştırmıştır. Zira üsleri 120 km’den 700 km’ye kadar İran’ı çevrilmiş durumda. Ayrıca, bölge dışındaki ülkeler arasında bize en çok düşman olan Amerika ve İsrail’dir ve biz hiçbir ülkeden tehdit almıyoruz. Bundan dolayı füzelerimizin menzillerini onlara göre dizayn etmişsizdir”şeklinde konuştu.

Dünya Bülteni


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir