• DOLAR 32.597
  • EURO 34.82
  • ALTIN 2493.522
  • ...
Çevrimova Köyü Peygamber Aşkıyla Coştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Peygamber Sevdalıları Platformu`na bağlı Batman Köy-Der, Peygamber (sav) aşkını köylere taşımaya devam ediyor.
 
Batman merkeze bağlı Çevrim ova (Barisil) köyünde Cuma namazı sonrası başlayan Kutlu Doğum etkinliğine köy halkı yoğun ilgi gösterdi.
 
Etkinliğin sunuculuğunu M. Ali Şimşek yaptı. Program saat 13.30`da Molla İzzet Oğur`un Kur`an`ı Kerim tilavetiyle başladı.
 
Açılış konuşmasını yapan Köy-Der Genel Başkanı Murat Güneş, Bu yıl Batman`da 6.sını gerçekleştirdikleri kutlu doğum etkinliklerini daha da artıracaklarını ifade etti.
 
Açılış konuşmasından sonra okunan mevlidin ardından, Mustafa Altuntop, Özcan Atsat, Osman Salman ve Rıdvan Yetiş birer ilahi seslendirdi.
Programa konuşmacı olarak katılan Molla Beşir Şimşek, "Allah`ın peygamberi hayatımızın her yerinde bizim imamımızdır. Biz onun hayatında olan şeyleri yapmasak ona tabi olmuş olmayız. Allah bize ona uymayı emretmiştir. Eğer biz ona uymazsak Allahın hiçbir emrini yerine getirmiş olmayız" ifadelerini kullandı.
 
Molla Beşir konuşmasının devamında, peygamberin mirasının aramızda bulunduğuna vurgu yaparak "Bu asırda peygamber yok, artık peygamberde gelmeyecektir. Ancak peygamberin mirası aramızda vardır. Peygamber veda hutbesinde size iki şey bırakıyorum demiş. Bunlarda biri Sünneti Seniyye diğeri ise Kur`an`dır. İşte bu iki şey Peygamberden bize kalmış mirastır. Eğer biz bu miraslarımızı sahiplenmezsek, peygamber gibi bu vazifeyi üstlenmezsek, bizde tıpkı cahiliye döneminde olduğu gibi birbirimize zulmedeceğiz" şeklinde konuştu.
 
Etkinlik Molla İzzet Oğur`un yaptığı dua ile sona erdi. (Masum Günaydın - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir