• DOLAR 32.541
  • EURO 34.896
  • ALTIN 2488.855
  • ...
HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu orman yangınlarının yaşandığı bölgeyi ziyaret etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere Antalya’ya giden Yapıcıoğlu, orman yangınında büyük zarar gören Manavgat ilçe ve mahallelerini ziyaret etti.

Burada Antalya Büyükşehir Belediyesi Manavgat Afet Yönetim Merkezi’ni ziyaret eden Yapıcıoğlu, yangınlar hakkında bilgi aldı.

Ardından vatandaşlarla bir araya gelerek sorunlarını dinleyen Yapıcıoğlu, yangında vefat edenlerin ailelerine taziye ziyaretinde bulundu.

Ziyaretlerinin ardından açıklamalarda bulunan Yapıcıoğlu, sadece Manavgat ve Antalya’da değil, son 8 gün içerisinde resmi açıklamalara göre 187 ayrı noktada 30’dan fazla ilde yangınların çıktığını söyledi.

Afetin çok büyük olduğuna işaret eden Yapıcıoğlu, “Belki en büyük hasarların oluştuğu yerlerden bir tanesi Manavgat’tır. Bugün sabahtan beri hem afet koordinasyon merkezini hem bu yangında zarar gören vatandaşları hem de yakınlarını kaybeden vatandaşları ziyaret ettik. Yanan yerleri gezdik. Hasar çok büyük, büyük bir afet. Afeti yaşayanlardan, olay anında yangının ortasında kalanlardan edindiğimiz bilgilere göre; İki üç saatlik bir zaman dilimi içerisinde 30 kilometreden daha hızlı bir yangın söz konusu. Tabi bu kadar şiddetli esen bir rüzgâr ve bu kadar hızlı yayılan bir yangına özellikle karadan müdahale etmek de çok kolay değil. Hatta arazi yapısını göz önüne aldığımızda imkânsız diyebiliriz. Çünkü çok engebeli, inişli çıkışlı yollar, hatta bazı yerlerde yol bile yok, kayalık bölgeler var. Belki böyle bir yerde yangına ancak havadan müdahale edilebilir.” dedi.

Bu yangınların, yangın söndürmede kullanılmak üzere bekletilen hava araçlarının yetersiz olduğunu gösterdiğini vurgulayan Yapıcıoğlu şöyle devam etti:

“Bu husus yangınlar tamamen söndürüldüğünde masaya yatırılması ve üzerinde düşünülmesi gereken husustur. Fakat işin acı taraflarından bir tanesi şudur ki; Bu yangınlar üzerinden bile bazı siyasi polemikler yapılabiliyor. Bugün o polemiklerin yapılacağı gün değildir. Aksine herkes elbirliğiyle üzerine düşen vazifeyi yapmalıdır. Bir an önce bu felaketin sonlandırılması, doğurmuş olduğu hasar ve zararların bir an önce giderilmesi, yaraların sarılması gerekir. Daha sonra oturup herkesin bunu kendine sorması lazım: Eksik ve yanlış olan şey neydi? Bunlar üzerinde konuşmak gerekir. Allah göstermesin bir daha benzer bir felaket yaşandığında benzer acıları yaşamamak için çalışmak gerekir.”

Açıklamasının sonunda Yapıcıoğlu, “Benzer şeyleri yaşamamak için bir daha o mükemmel düzenin, dengenin tahribine fütursuzca kalkışmamamız gerekir. Doğayı ve doğal dengeyi korumak için daha dikkatli olmalıyız. Allah bir daha öyle acılar ve böyle felaketler yaşatmasın.” ifadelerini kullandı.

Yapıcıoğlu, ziyaretlerin ardından Antalya’dan ayrıldı.(İLKHA) 

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir