• DOLAR 32.592
  • EURO 34.796
  • ALTIN 2405.244
  • ...
Katarlı sporcunun davranışı takdir topladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MERKEZİ

2020 Tokyo Olimpiyatları'nda erkekler yüksek atlama finalinde İtalyan Gianmarco Tamberi ile yarışan Katarlı sporcu Mutaz Essa Barshim, sakatlanan rakibine jest yaptı. Katarlı sporcunun davranışı büyük takdir topladı.

2020 Tokyo Olimpiyatları'nda erkekler yüksek atlama finalinde İtalyan Gianmarco Tamberi ile Katarlı Müslüman sporcu Mutaz Essa Barshim karşı karşıya geldi. Kıran kırana yapılan yarışmada iki sporcu da son haklarında 2.37 metre ’ye zıpladılar. Yaşanan eşitlik dolayısıyla kurallar gereği sporculara 3 deneme hakkı daha verildi. Ancak iki İtalyan ve Katarlı sporcu 3 denemede de 2.37’lik yüksekliği geçemedi. Bunun üzerine eşitliğin bozulması adına sporculara son bir hak daha verildi.

Ancak İtalyan sporcu Tampberi son denemesinde sakatlandığı için yarıştan çekilmek zorunda kaldı.  Katarlı Müslüman sporcu Barshim görevlilere, "Son denemeden çekilirsem altın madalya ikimiz arasında paylaşılabilir mi?" diye sordu. Yetkili kuralları kontrol ettikten sonra, "evet o zaman altın madalya ikiniz arasında paylaşılacaktır" dedi. 

Müslüman Barshim ise Olimpiyat tarihine geçecek bir karar vererek, yarıştan çekildiğini açıkladı. Katarlı sporcunun yaptığı bu davranış izleyicilerden büyük takdir aldı. Ayrıca İtalyan rakibi de kararı duyunca sevinçten gözyaşlarına boğuldu.

Bu kararın ardından Katarlı Mutaz Essa Barshim ile İtalyan Gianmarco Tamberi birlikte altın madalyanın sahibi oldu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir