• DOLAR 32.59
  • EURO 34.821
  • ALTIN 2509.419
  • ...
Evi tamamen yanan vatandaşlara 50 bin TL verilecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Orman yangınlarına ilişkin son bilgileri paylaşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, ortak açıklama yaptı.

Antalya'da 50 mahallenin yangından etkilediğini belirten Karum, "Afetten etkilenen vatandaşlarımıza Kızılay ve Aile Bakanlığımızla birlikte psiko destek veriliyor. Yangın bölgesinde etkilenen hayvanlarımız var. Bu hayvanlara 7 gün 24 saat veterinerlik hizmeti verilmektedir. Hayvanların yanından ayrılmak istemeyen 93 aileye konteynerlerini sahada kurduk. Çadır ihtiyaçlarında hem hayvanlarımızın barınabilmesi hem de insanlarımızın ihtiyaç duyduğu 133 çadır kurulmuş durumda. Kızılay'ımız günde 14 bin vatandaşımıza yemek dağıtılıyor. Şu anda 47,5 milyon lira nakdi yardım geldi. Zarar gören vatandaşlarımıza nakdi yardımlarını yapmaya başladık.

Evi tamamen yanan vatandaşlarımıza 50 bin liraya kadar hasarları verilecek. İlk bedeller yatırıldı. Canlı hayvanlarımıza, tarım arazilerimize gelen hasar tespitleri yapılmaktadır. Zarar gören vatandaşlarımıza hayvanların rayiç bedelleri ne ise yapılacaktır." dedi.

Uçak sayısı 21'e çıkacak

Yangın söndürme çalışmalarına 5 uçağın daha katılacağını belirten Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Azerbaycan'dan yarın sabah 1 uçak ve içerisindeki 10 personel ve 40 itfaiye aracıyla da 150 personel karadan ülkemize gelecekler. Ayrıca, özel şirketten bulup da kiraladığımız 4 uçak da Isparta Havalimanına indi."  ifadelerini kullandı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu da "Yangın olan bütün bölgelerde teyakkuz halindeyiz. Dünyanın en büyük afetlerinden biri var şu anda. Mevcut yangınların diğer ormanlara yansımaması ve yerleşim yerlerini etkilememesi için mücadeleye devam ediyoruz." şeklinde konuştu. (İLKHA)

 



Bu haberler de ilginizi çekebilir