• DOLAR 32.379
  • EURO 35.011
  • ALTIN 2326.113
  • ...
Bakanlar afet bölgesinde açıklamada bulundu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Manavgat’ta AFAD Koordinasyon Merkezi'nde son duruma ilişkin basın açıklaması yapıyor.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu

-(Manavgat) 6 uçak, 2 insansız hava aracı, 2'si yönetim 17 helikopter, 1878 araç ve 6 bin 500'den fazla personelle çalışmayı sürdürdük. Yangın bazı bölgelerde kontrol altına alındı.

-Uluslararası camiadan destek gelmeye devam ediyor. Pakistan, Polonya, Gürcistan, Kazakistan, Bosna Hersek, ABD, Kanada ve Japonya'dan bazı yardım teklifleri geldi. 4 ülke daha yardım için Avrupa Birliği'ne başvuru yaptı.

-Helikopterin kullandığı su tankı (bambi) farklı ülkelerden getirilmesi için çalışmalar devam ediyor.

-Yarın sabah Azerbaycan'dan 1 uçak ve uçakta 10 personel, 40 itfaiye aracıyla birlikte 150 personel ülkemize gelecek. Ukrayna'dan gelen 4 helikopter çalışmalara katılacak. Özel şirketten bulup da kiraladığımız 4 uçak Isparta Havalimanı'na indi. 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum

-Yangında doğrudan etkilenen 722 vatandaşımız yaralıydı. 708'inin tedavileri tamamlandı.

-Yangınlar Antalya'da 50 mahalleyi etkiledi.

-2 bin 400 afetzede kardeşimize psikososyal destek verdik. Yaralı hayvanlarımız için 7/24 veteriner hizmeti veriliyor. 93 aileye sahada konteyner kurduk.

-Yangında evi zarar gören 912 kişiye yaklaşık 13 milyon lira nakdi yardım yapıldı.

-Hayatı normale döndürmek için canla başla çalışıyoruz. Elektrik ve içme suyu altyapılarında çalışmalar sürüyor.

-Konutlarımızı yerinde yapacağız. Konutlar sit ya da koruma alanına yapılmayacak. Vatandaşlarımızın bulunduğu alanlar nerede ise oralarda yapacağız. Yöresel mimariye uygun bir şekilde konutları hazırlıyoruz.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu

Devletimiz dimdik ayaktadır ve çok güçlüdür. Dünyada ender görülen afetlerden bir tanesi var şu anda. İnşallah bunun da kısa sürede üstesinden geleceğiz.

Ayrıntılar geliyor...

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir