• DOLAR 32.382
  • EURO 35.041
  • ALTIN 2326.314
  • ...
Minik Ceylan bir kez daha vuruldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Diyarbakır`ın Lice ilçesine bağlı Şenlik Köyü``nün Xambas Mezrası`nda 8 Eylül 2009 tarihinde meydana gelen patlama sonucu Ceylan Önkol (12) hayatını kaybetmişti.

 

Lice Cumhuriyet Başsavcılığı Diyarbakır`ın Lice ilçesine bağlı Şenlik Köyü``nün Xambas Mezrası`nda 8 Eylül 2009 tarihinde meydana gelen patlama sonucu yaşamını yitiren Ceylan Önkol`un (12) ölümü nedeniyle açılan soruşturmada, şüpheliler hakkında takipsizlik kararı verdi.

 

Konu ile ilgili yazılı bir açıklama yapan İHD Bingöl Şubesi Başkanı M. Can İnce, `\"Verilen Bu karar toplum vicdanını yaralayan bir karardır. Barış ortamı için en gerekli olan adalet duygusunu yaralamıştır. Biz insan hakları savunucuları olarak bu hukuksuzluğa karşı mücadelemizi sürdüreceğimizi belirtmek istiyoruz. Roboski için \"kasıt yok\" diyen raporun mecliste onaylanması ve bu takipsizlik kararı bugünlerde daha bir artan barış umudumuzu yaralamıştır. Biz bu hukuksuz durumun takipçisi olacağımızı belirtiyor ve tüm kamuoyunu bu konularda daha bir duyarlı davranmaya davet ediyoruz\" şeklinde konuştu. (Nihat Kanat - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir