• DOLAR 32.599
  • EURO 34.803
  • ALTIN 2509.766
  • ...
Tanzanya’da yapımı tamamlanamayan medrese hayırseverlerin desteğini bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bir dönem yüzde 70 oranında halkı Müslüman olan fakat zamanla misyonerlerin yardım faaliyetleri bahanesiyle gittikleri Afrika’nın Tanzanya ülkesinden Müslüman nüfus yüzde 37’ye düşmüş durumda. Ülke halkı, zengin yer altı ve yer üstü kaynakları olmasına rağmen bu hakları gasp edilmiş, inançları ellerinden alınmış ve sefalete terk edilmiş vaziyetteler.

Tabi bu duruma düşmelerinde en büyük etkenlerden biri İslam ümmetinin onları sahipsiz bırakması ve misyonerlerin insafına terk etmiş olmalarından kaynaklanıyor. Zengin kaynakları sömürülmekle kalınmamış inançlarından da uzaklaştırılmış durumdalar.

Her türlü hizmetten mahrum bırakılmış mazlum Tanzanyalı Müslümanlar yine de inançlarına sahip çıkmaya çalışıyor, yiyecek bir lokma ekmeğe muhtaçken her türlü imkânsızlıklara rağmen Allah’ın mescitlerini ayakta tutmaya, çocuklarına İslami bir eğitim vermenin gayreti içerisindeler.

Medrese öğrencilerini ziyaret eden ve hayırseverlerin yolladığı yardımları kendilerine ulaştıran İHO EBRAR Derneği Başkanı Abdurrahman Alpsoy, yapımına başlanan fakat tamamlanamayan medrese için hayırseverlere yardım çağrısında bulundu.

Alpsoy, “Tanzanya’nın Darusselam’a yakın şehrinde bulunan medresenin önünde su kuyusu açılışını gerçekleştirdik, yetim ve fakir çocuklara bayram harçlıkları dağıttık. Fakir mahalle sakinlerine de gıda yardımında bulunduk. Kardeşlerimizin bize gönderdiği emanetleri halka ulaştırdık. Su kuyusu açtığımız ve yapımına başlanan ama henüz tamamlanamayan medrese imamı, yardım talebinde bulundu. Medresenin pencereleri yok ve sadece 2 odadan oluşuyor. Bizlerd e medresenin diğer ihtiyaçlarını da soracağız. Bize ulaşmak isteyen ve medresenin tamamlanmasına katkı sağlamak isteyen hayırseverler inşallah bize ulaşırlar. Bizlerde yardımcı olmaya çalışırız.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)



















Bu haberler de ilginizi çekebilir