• DOLAR 32.375
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2325.621
  • ...
Asırlık Camii Yeniden İbadete Açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Gaziantep Vakıflar Bölge Müdürü İsa Güven, Fevkani Mahallesi`ndeki açılış töreninde, 300 bin lira maliyetle restorasyonu yapılan caminin ilçenin önemli tarihi ve kültürel mekanları arasında yer aldığın söyledi.

Yeniden ibadete açılan caminin 1903`de yapıldığını ifade eden Güven, `Günümüzde yapılan eserler, sadece bir beton yığını şeklinde estetiği olmayan yapılar şeklinde karşımıza çıkıyor. Ama bu cami ilçemizdeki tarihi güzellikler arasındaki mükemmel bir eser olarak yer edinmiş mekandır. Biz de bu eseri 14 ay süren restorasyon çalışmasıyla eski haline getirdik` dedi.

Daha önce ilçedeki Çarşı Cami ve Fevkani Kilisesi`nin de restorasyonunu gerçekleştirdiklerini hatırlatan Güven, son 10 yılda Türkiye`deki birçok vakıf eserlerinin yenilendiğini vurguladı.

AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Sarı da tarihi mekanda yapılan değişikliklerin sadece fiziki anlamda değil, camideki doluluğa da yansıması temennisinde bulundu.

Kaymakam Yaşar Karadeniz ise yapılan çalışmanın mimari özelliklerin gelecek nesillere bırakılması açısından önem taşıdığını kaydetti.

Konuşmaların ardından ibadete açılan camide cuma namazı kılındı.(AA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir