• DOLAR 32.569
  • EURO 34.722
  • ALTIN 2410.534
  • ...
CHP'den Bakan Pakdemirli'ye istifa çağrısı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Orman yangınlarına ilişkin açıklama yapan Torun; ''Belediye başkanlarımız ve personelimiz, gece gündüz, canla başla mücadele ederken, asli görevi ‘orman yangınlarının çıkmasını ve yayılmasını önlemek’ olan atanmış bir bakanın, sorumluluktan kaçmak için belediyelerimizi suçlamasını bir kez daha kınıyoruz. Ülkemiz adına bir utanç vesikası olan ve milletimizin tahammül seviyesini aşan bu bakanı, bir kez daha istifaya davet ediyoruz.

Ayrıca, iktidar temsilcilerinin, yangınla mücadele sırasında belediyelerimizi dışlayan tutumunu asla kabul etmiyoruz. Milletimiz bilmelidir: Belediye başkanlarımızı kriz toplantılarına çağırmamak, görüşlerini dikkate almamak, telefonlarına yanıt vermemek ve hatta vatandaşa yardım dağıtmalarını dahi çeşitli bahanelerle engellemeye çalışmak ülkemize ihanettir. Hem belediyelerimizi dışlayıp hem de sıkışınca sorumluluğu belediyelerimize atmaya çalışmak ise ayıplanacak bir zihniyettir.

11 büyükşehir belediyemizin, bir Cumhuriyet kurumu olan Türk Hava Kurumu’nun elindeki yangın söndürme uçaklarının bakım ve işletme giderlerini karşılamaya hazır olduğu açıklanmıştır. Siyaset üstü bu çağrımıza iktidar sahiplerinden hala bir yanıt gelmediğini de milletimizin bilgisine sunuyoruz.” ifadelerini kullandı. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir