• DOLAR 32.552
  • EURO 35.05
  • ALTIN 2427.63
  • ...
PDK'li yönetici: PKK IŞİD'ten daha çok Ezidi çocuk kaçırdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BasNews’in haberine göre PDK Yönetim Kurulu üyesi Qadir Qaçax, “Şengal kurtarıldıktan sonra kentin durumunda şimdiye kadar herhangi bir değişiklik ve gelişme olmadı. Şengal Anlaşması’nın maddelerinin hayata geçirilmesi yönünde Irak hükümeti bir adım atmış değil. Kürdistan Bölgesi anlaşmanın uygulanmasına hazırdır” ifadelerini kullandı.

PKK ve Haşdi Şabi’nin Şengal’deki mevcut karışıklığın esas nedeni olduğuna işaret eden PDK’li yönetici Qacax “PKK Şengal’de çocukları kaçırıyor, buna karşı çıkan babaların yakasına yapışıp, hesap soruyor, cezalandırıyor. PKK’nin kaçırdığı çocuk sayısı IŞİD’in kaçırdığı çocuk sayısının çok çok üzerinde” ifadelerini kullandı.

PKK’nin Şengal’i işgal ettiğini ve Türkiye’nin bölgeyi bombalanmasına gerekçe sunduğunu kaydeden PDK Yönetim Kurulu üyesi Qadir Qaçax sözlerini şöyle sürdürdü: “Şengal’in yeniden inşasına ve ticaretin yapılmasına engel oluyorlar. Halktan haraç alıyorlar, hükümet kurumlarını işgal ediyorlar, halkın evlerine dönmesini engelliyorlar. Emniyet Müdürlüğü binası PKK’nin işgali altında mesela.”

PDK Yönetim Kurulu üyesi Qadir Qaçax, PKK’nin Kuzey Kürdistan’da yenilgiye uğredığını belirterek, “Kuzey Kürdistan dağları Şengal Dağı’ndan daha sarp ve savaşmaya elverişlidir. PKK, bazı devletlerin desteği ile Şengal’e yerleşti. Savaş bölgelerini boşaltarak güçlerini Güney Kürdistan topraklarına kaydırdılar. Bu faaliyetleri büyük bir tehdittir. Neden işgal altındaki toprakları değil de kurtarılmış Kürt topraklarını işgal ettiler? PKK’nin kuzey bölgelerine gitmesi bu bölgeleri boşaltması gerekiyor” dedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir