• DOLAR 32.572
  • EURO 34.938
  • ALTIN 2427.423
  • ...
TBMM Başkanı Şentop: Yanan her ağaç, kaybettiğimiz her can için çok üzgünüz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şentop, Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde bu yıl 14'üncüsü düzenlenen 'Çorlu Tarımtek Trakya Avrupa Hayvancılık ve Gıda Fuarı'nda yaptığı konuşmada, son günlerde ülkede yaşanan yangınların herkesi derinden üzdüğünü ifade ederek şunları kaydetti:

 

"Yanan her ağaç, kaybettiğimiz her can yüreğimizi çok acıttı, bu sebeple çok üzgünüz. Yangınlarda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza, orman işçilerimiz, görevlilerimize Cenab-ı Hak'tan rahmet diliyorum. Kederli ailelerine başsağlığı ve sabır niyaz ediyorum. Yangınlarda sadece insanlarımızı ve ağaçlarımızı değil, maalesef orman içinde ekolojik sistemin bir parçası, hepimizin ahenk içinde yaşama sebebi olan hayvanları da kaybediyoruz. Canın büyüğü küçüğü olmaz. İnsanı, hayvanı olmaz. Hepimiz Cenab-ı Hak'kın yarattığı varlıklarız, kayıplarımız çok ağır. Dünyayı sadece kendisininmiş gibi gören insanlar, aslında doğal çevreyi bozduğu zaman kendi sonunu da hazırladığını ya bilmiyor ya da farkında olmadan duyarsız kalıyor.''

Şentop, küçük yaştan itibaren çocuklara doğa ve canlı sevgisinin ve doğayı koruma bilincinin aşılanması gerektiğinin altını çizerek, "Küçük yaşta tabiata, canlılara karşı koruma hissiyle yetişen kişiler, büyüdüklerinde de aynı hassasiyeti taşımaya devam ediyorlar. Bu noktada Marmaris'teki orman yangınını söndürmek için mücadele eden itfaiye erlerimize, orman işçilerimize yardım ederken hayatını kaybeden Şahin Akdemir kardeşimizi de yad etmek isterim" ifadelerine yer verdi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir