• DOLAR 32.593
  • EURO 34.818
  • ALTIN 2423.781
  • ...
Fakir öğrencilere eğitim desteği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - İlim Yayma Cemiyeti Batman Şubesi, maddi durumu düşük 220 öğrencinin eğitimlerine katkı sunmak amacıyla yürürlüğe koyduğu \"Beşikten Mezara İlim\" projesi hakkında yazılı bir basın açıklaması yaptı.

 

İlim Yayma Cemiyeti Batman Şubesi Yönetim Kurulu tarafından yapılan yazılı basın açıklamasında, 2012-2013 eğitim-öğretim yılında Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında hazırlanan \"Beşikten Mezara İlim\" projesiyle, sosyo-ekonomik durumu düşük 220 Ortaokul öğrencisine yönelik 16 Mayıs Ortaokulunda SBS kursları düzenlendiği belirtildi.

 

Açıklamanın devamında, kurs kapsamında Türkçe, Matematik, Sosyal Bilgiler, Fen ve Teknoloji dersleri verildiği ve bu derslerin her branşı için iki öğretmenin görev aldığı belirtilerek, \"Kursumuzda tüm kursiyerlere yardımcı kitap, tarama testleri, okuma kitapları dağıtıldı ve SBS denemeleri yapılmaktadır. Kursiyerlerimiz arasından SBS sınavında başarılı olacak 10 öğrencimiz, çeşitli hediyelerle ödüllendirilecektir. Toplamda 200 öğrencimize de sosyal, kültürel ve sportif alanlarda gelişimlerini sağlamak için Voleybol, Basketbol, Masa Tenisi, Satranç, Ney Ve Flüt branşlarında kurslar verilmektedir\" denildi.

 

Kursların 16 Mayıs Ortaokulu ve Petrol Lisesinde verildiğinin altı çizilen açıklamada, \"Bu kurslara katılan öğrencilere eşofman takımı, spor ayakkabısı ve kurslar için gerekli olan araç gereç (satranç takımları, ney, flüt, raket, masatenisi topu ve filesi, basketbol ve voleybol topları ve fileleri) temin edilmiştir. Kurs bitimine yakın mevsim şartları da göz önünde bulundurularak kursiyerlerimizin tamamına yönelik gezi programı düzenlenecektir. Kurslara katılan öğrencilerimize kültürel destek sağlamak ve kişisel gelişimlerine katkıda bulunmak amacıyla birer kitap ve kalem dağıtılmıştır. Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında \"Hepimiz O`nu Okuyoruz\" yarışmasına katılan öğrencilerimize 200 adet kitap dağıtılmıştır\" ifadeleri kullanıldı. (M.Fatih Akgül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir