• DOLAR 32.35
  • EURO 35.141
  • ALTIN 2310.236
  • ...
Artvin Valisi Doruk:  Çıkan yangın nedeniyle 33 ev kullanılamaz hale geldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yusufeli ilçesine bağlı Yüncüler köyü Dabget Mahallesinde çıkan yangınla ilgili incelemede bulunan  Vali Doruk, gazetecilere yaptığı açıklamada, vatandaşın da yardımıyla yangının daha da büyümeden kontrol altına alındığını belitti.

Doruk, "33 ev kullanılmaz hale gelse de geride de önemli miktarda ahır, samanlık ve evler var. Köyün yarısını da büyük bir gayretle arkadaşlarımız köylülerimizle iş birliği yaparak kurtardılar. Yangının daha da büyümesinin önüne geçildi." dedi.

Bölgede soğutma çalışmalarının devam ettiğini belirten Doruk, "Yeni bir faciaya yol açmamak için tedbirleri almamız gerekiyor. Çünkü yer yer yanmalar devam ediyor. Tehlikeyi büyük ölçüde atlattık ama yangının yeniden alevlenmemesi için ciddi şekilde takip etmemiz gerekiyor. Etrafta samanlıklar, odunluklar, ahırlar, evler var, bundan dolayı teyakkuz halindeyiz." İfadelerini kullandı.

Doruk, vatandaşların barınma ihtiyacı için ilçedeki yurtları hazırladıklarını belirterek, kendilerine şu ana kadar barınma için talep gelmediğini sözlerine ekledi.  (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir