• DOLAR 32.555
  • EURO 34.912
  • ALTIN 2436.893
  • ...
Çetinsaya: `Herkes elini taşın altına koymalıdır`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ELAZIĞ - YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, Fırat üniversitesinde Adıyaman, Batman, Bingöl, Bitlis, Erzincan, Fırat Üniversitesi, Harran Üniversitesi, İnönü Üniversitesi, Siirt Üniversitesi, Tunceli Üniversitesi ve Muş Alpaslan Üniversitesi rektörleri ile bir toplantı yaptı.
 
Türkiye`nin çok önemli bir süreçten geçtiğini belirten Çetinsaya " Üniversitelerimiz bu süreçte pozitif bir rol oynamalıdır. Herkes elini taşın altına koymalıdır, bu hem bizlerin bir vatandaş olarak görevi hem de birer aydın olarak görevi ama bunlarında ötesinde üniversitemizin önemli bir fonksiyonudur. Zira çağdaş dünyada üniversitelerin 3 önemli fonksiyonu vardır, eğitim öğretim fonksiyonu,araştırma fonksiyonu ve topluma hizmet fonksiyonu.İşte topluma hizmet fonksiyonu itibari ile mutlaka üniversiteler bu süreçte katkı sağlamalı bu sürecin bir parçası olmalı diye düşünüyorum.Çok farklı sebeplerle topluma hizmet fonksiyonları geride kalmış olabilir.Diğer fonksiyonlarla kıyaslandığında ama artık bu sebepleri ile konuşmak yersiz, önümüzde yeni bir Türkiye ve yeni bir dünya var ve bu yeni Türkiye`de üniversiteler de bu fonksiyonları artık yerine getirmelidir.Bu ülkenin sorunlarıyla yakından ilgilenmeli ve çözüme katkıda bulunmak için ellerinden gelen her şeyi yapmalıdırlar"dedi.
 
YÖK Başkanı Çetinsaya, bu toplantıların ilkini Elazığ`da gerçekleştirdiklerini belirterek, üniversitelerin ve yüksek öğretim kurumlarının bu sürece olan katkılarıyla ilgili ilk toplantının ve katkıların tartışılacağı toplantının Elazığ`da yapılmasından dolayı mutlu olduğunu söyledi.
 
Çetinsaya, "Bu toplantılarımızın ilkini Elazığ`da Fırat Üniversitesinde gerçekleştirmekten tabiri caizse Üniversitelerimizin ve Yüksek Öğretim Camiamızın bu sürece olan katkılarının ilk toplantısını katkılarının tartışılacağı, ilk toplantının Elazığ`dan başlamış olmasından dolayı son derece mutluyum Elazığ`da Fırat Üniversitesi gibi başarılı bir Üniversitesinin iline ve bölgesine önemli katkılar yapan bir üniversitede başlamasından son derece mutluyum. Bu toplantılar Türkiye`nin her bölgesinde devam edecek.Aşağı yukarı her üniversiteyi ayrı ayrı ziyaret etmeyi ve oradaki Öğretim Üyeleri ve öğrencilerle bir araya gelmeye çalışacağım çünkü ülkemizin yarınları için ve Yüksek Öğretimimizin gelişimi için Türkiyemizin iktisadi ve siyasi gelişmesine sosyal gelişmesine mutlaka devam etmesi lazım ve bu süreçte hem Üniversitelerimiz ilerleyecektir hem de Türkiye ilerleyecektir.Türkiye`nin bu mevcut sorunlarını çözmesi ve yarınlara doğru emin adımlarla yürümesi için şüphesiz Yüksek Öğretim camiamızı ve Yüksek Öğretim Sistemimizi daha ileriye götürecektir.Yaşam kalitemizin arttırılmasına, sürdürülebilir kalkınmaya ve demokratik bir siyasi kültürün oluşmasına bu bakımdan hep birlikte destek olacağız.Bu vesile ile bütün Yüksek Öğretim camiamızı hep birlikte çözüm sürecinin bir parçası olmaya bu süreçte olumlu katkılar yapmaya davet ediyorum" dedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir