• DOLAR 32.603
  • EURO 34.798
  • ALTIN 2504.771
  • ...
HÜDA PAR İstanbul İl Başkanı Güvendik'ten STK'lara ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ortopedik Engelliler Derneği ve MAZLUMDER'in başkanlıklarını ziyaret eden Güvendik, çalışmalar ve sorunlar hakkında bilgi aldı.

MAZLUMDER'in başkanlığına seçilen Av. Kartal Karakaya'yı ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerinde bulunan HÜDA PAR İstanbul İl Başkanı İsa Güvendik, hayırlı çalışmalar temennisinde bulundu.

Uzun bir süre STK başkanlığı ve yöneticiliği yapan Güvendik, Ortopedik Engelliler Derneği Başkan Yardımcısı Döndü Aslan'ı ve derneğin üye ve gönüllülerini ziyaret ederek engelli vatandaşların günlük hayatta karşılaştıkları sorun ve sıkıntıları dinledi.

Yapılan görüşmede engellilerin günlük hayatta karşılaştıkları sorunları dile getiren Aslan, yetkililerin engellilere yönelik çalışmalarının yok denecek kadar az olduğunu belirtti.

Aslan, "En basitinden kaldırımda engelli kişilere yönelik yapılan çalışmaları yetersiz buluyoruz. Çünkü projelere yeterince ilgi gösterilmiyor. Aynı zamanda sadece bizler de değil çocuklu ailelerde çocuk arabası kullandıkları zaman bu tür sorunlarla karşılaşabiliyorlar. Tabi önemli konulardan bir tanesi ise belediyelerin meclis üyeliklerinde engellilerin yer almaması bizleri derinden üzüyor. Engelli vatandaşları engeli olan kişiler daha iyi anlar. Bunun için bizi anlayacak kişilerin de belediye meclislerinde yer almasını önemsiyoruz." ifadelerini kullandı.

STK başkanları ve yöneticileri ile yapılan görüşmelerde STK'ların sorun ve sıkıntılarının yanı sıra toplumsal alanlarda önemli rol oynadığı ve toplumun şekillendirilmesinde bütüncül bir rol üstlendiğine dair konuşmalar gerçekleşti. (İLKHA) 











Bu haberler de ilginizi çekebilir