• DOLAR 32.345
  • EURO 35.145
  • ALTIN 2309.178
  • ...
SON DAKİKA
Bakan Yardımcısı Suver: Zararlar en kısa zamanda giderilecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Gürpınar ilçesine bağlı Erkaldı ve Bozyiğit mahallerine gelen Bakan Yardımcısı Hasan Suver ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülşen Orhan, Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez ve kentin mülki ve idari amirleriyle birlikte selden etkilenen alanları gezerek vatandaşların taleplerini dinledi.

Bozyiğit Mahallesi'nde açıklamalarda bulunan Bakan Yardımcısı Suver, selden kaynaklanan zararların giderilmesi için çalışmaların aralıksız devam ettiğini söyledi.

Devletin tüm imkânlarıyla bölgede olduğunu ifade eden Suver, "Dünyanın her yerinde meydana gelen iklim değişikliği nedeniyle oluşan sel felaketleri ülkemizde de görülüyor. Güzel Van ilimizde de sel meydana geldi. Selden etkilenen vatandaşlarımıza Sayın Cumhurbaşkanımızın selamlarını ilettik. Cumhurbaşkanımızın bizlere talimatlarıyla ülkemizin her köşesinde nerede felaket varsa Devletimiz tüm kurumlarıyla, yetkilileriyle oradadır. Dün de bugün de buradayız. Felaket yerlerini ziyaret ettik. Vatandaşlarımızın sıkıntılarını yerinde gördük. Muhtarlarımızla afetzedelerimizle bir arada olduk, dertlerini dinledik." diye konuştu.

İlgili kurum görevlilerinin sel felaketinin yaşandığı yerlerde gerekli incelemeleri yaptıklarını hatırlatan Suver, "Durum tespitlerini yapıyoruz. Afete maruz kalmış mekanların tespitleri yapılıyor. En kısa zamanda bu zararlar giderilecek. Tüm köylerimiz, yerleşim yerlerimiz, şehirlerimiz daha müreffeh, daha yaşanılabilir bir hale getirilecektir. Halkımızın hiçbir kuşkusu olmasın. Hiçbir provokasyona, fitneye, fitne söylentilere kulak asmamak lazım. Bugün birlik, beraberlik ve dayanışma zamanıdır. Milletle, devletle birlik olma zamanıdır. Bu birliktelikle tüm sıkıntıların üstesinden geleceğiz. Başta Vanlılarımız olmak üzere tüm milletimize geçmiş olsun diyorum. Cenab-ı Hakk'tan bir daha bu tür felaketlerle bizleri yüzleştirmemesini diliyorum." dedi.

Daha sonra Hoşap Mahallesi'ne uğrayan Bakan Yardımcısı Suver ve beraberindekiler ardından Başkale ilçesine geçti. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir