• DOLAR 32.592
  • EURO 34.785
  • ALTIN 2410.809
  • ...
El-Halil`in Çocukları Esir!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İşgal ordusunun Batı Yaka’da Filistinlilere karşı sürdürdüğü insanlık dışı baskıları ve işlediği hak ihlallerini belgeleyen insan hakları merkezleri işgal güçlerinin geçen Mart ayında sadece El-Halil şehrinde 130 Filistinli vatandaşı tutukladığını ve bunlardan 35’inin çocuk olduğunu belirttiler.

Filistin Esir Kulübü tarafından yayınlanan istatistikî raporda, işgal güçlerinin geçen Mart ayında yaşları 13-17 arasında 35 çocuğu ve 40 da öğrenciyi tutukladığı kaydedildi.

Raporda ayrıca işgal güçlerinin baskın yaptığı evlerde yaşayan kişilerle, tutukladığı insanların sağlık durumlarını hesaba katmadığı, insanların onur ve haysiyetini hiçe saydığı belirtilerek, tutuklananlar arasında 11 kişinin de tedaviyi gerektiren hastalıkları olduğu ifade edildi.

İşgal yönetiminin uygulamalarıyla adeta esirlerin paralarını çaldığını belirten Esir Kulübü, cezaevi idaresinin bu amaçla esirlere haksız yere para cezaları kestiğine ve sadece geçen ay içinde Ofer cezaevinde 13 bin dolar para cezası kesildiğine dikkat çekti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir