• DOLAR 32.601
  • EURO 34.811
  • ALTIN 2499.86
  • ...
Yolaltı Mahallesi sakinleri: Bir evladımızı daha kaybetmek istemiyoruz!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Merkez Yenişehir ilçesi Yolaltı Mahallesi'nde (Şılbê) 2 gün önce ilkokul 3. sınıf öğrencisi olan 9 yaşındaki Kerim Yoldaş isimli çocuk, mahallede bulunan su kanalında ölü bulundu.

Etrafı tel örgülerle çevrili su kanalının giriş kısmında kapının olmayışı, bu tür ölümlü vakalara davetiye çıkarırken mahalle sakinleri duruma tepki göstererek söz konusu kanalın bir an önce kapatılması gerektiğini, başka Kerimlerin de can vermesini istemediklerini ifade etti.

 

Mahallede adeta tehlike saçan kanalın kapatılmasına yönelik ilgili kurumlara daha önce birçok kez yazılı müracaatta bulunulmasına rağmen şu ana kadar olumlu bir adımın atılmadığını dile getiren mahalle sakinleri, bu kanalın sadece Yolaltı Mahallesi'nde değil, Dicle ilçesinden başlayarak Diyarbakır Havaalanı çevresine kadar tehlike teşkil ettiğini söyledi.

"Çocuklarımızın canı tehlikede!"

Dün bir evlatlarının ölümü dolayısıyla üzgün olduklarını belirten Yolaltı Mahallesi sakinlerinden Muhammed Emin Çelen, "Bu çocuk benim evladım da olabilirdi. Dört çocuğum kanala yakın okulda okuyorlar. Bu kanal böyle olmamalı ve üstü komple kapanmalıdır. Kanalın kapısı açık olduğu için çocuklar suya giriyordu. Muhtar ve mahalle sakinleri olarak çocukların suya girmemesi için uyarıda bulunuyorduk. Ne kadar engel olsak da çocuk oldukları için anlayamıyorlar. Kanal suyu hem kirli hem de hastalık riski var. Çocuklarımızın canı tehlikede. Kanalın kapısı açık, hiçbir önlem ve uyarı levhası da yok." dedi.

Muhammed Emin Çelen

"Ya kanalın üstü kapatılsın ya da görevli tayin edilsin"

Su kanalının kapatılmasına yönelik daha önce defalarca müracaatların yapıldığına dikkati çeken Çelen, "Muhtara kaç kez söyledik. Kendisi de gerekli kurumlara başvuruda bulundu. Dün ölen çocuk, kapısı açık olduğu için rahatlıkla suya girmişti. Benim evladım da var. Burası ya kapatılsın ya da bir güvenlik görevlisi bırakılsın." ifadelerini kullandı.

Kanalın çevreye verdiği zararlara da değinen Çelen, "Kanalın mahallemize bir faydası yok. Havaalanı tarafında açık olan yerler var, oralara bir faydası olup olmadığını bilmiyoruz. Bize tehlike arz ediyor. Kanalın üstünün açık olmasından dolayı kötü koku oluşturuyor ve sinekler üstüne toplanıyor. Kanalı yapmışlarsa muhakkak önleminin de alınması lazım." şeklinde konuştu.

Ferhat İzgi

"Kanalın kapatılması yönünde verdiğimiz dilekçelere olum yanıt verilmedi"

Defalarca dilekçe vermelerine rağmen kanalın kapatılmadığını kaydeden Ferhat İzgi ise, "Kanala girip boğulan evladımız, mahalle sakinimiz Kerim Yoldaş kardeşimize Allah rahmet eylesin, yakınlarına da baş sağlığı diliyorum. Yaklaşık 10-15 yıldır maalesef bu sıkıntıyı yaşamaktayız. Defalarca gerekli ilgili birimlere uyarı göndermemize, mahalle muhtarı aracılığıyla dilekçe vermemize rağmen maalesef kanal kapatılmadığı gibi herhangi bir çözüm de bulunmadı. 2 gün önce yaşanan hadiseden dolayı da üzgünüz." diye belirtti.

"Başka evlatlarımızı kaybetmek istemiyoruz"

Söz konusu su kanalında herhangi bir önlemin alınmadığına dikkati çeken İzgi, "Kanala baktığımızda; kapısı açık, uyarı levhaları ve tedbir amaçlı hiçbir şey yok. Yolaltı İlköğretim Okulu, kanalın bulunduğu bölgeye yaklaşık 70 metre uzaklıkta. Çocuklar, okul dağılışı veya hafta sonları gelip kapısı açık ve herhangi bir uyarı levhası olmayan kanal suyuna giriyor. Bunun için ilgili birimlere ricada bulunuyoruz, gerekli müdahaleyi yapın, başka evlatlarımızı kaybetmek istemiyoruz." dedi.

İzgi, "Kanal, Dicle tarafından başlayıp havaalanı ve daha ötesine kadar devam ediyor. Kanalın kapatılması için daha önce başvuruda bulunduk, fakat havaalanı tarafında çiftçilikle uğraşan kimileri vakti zamanında ilgili kurum ve kuruluşlara kanalın açık kalması için beyanda bulunmuş. Yolaltı Mahallesi sakinleri olarak açıkta olan kanalın bize herhangi bir faydası yok, aksine zararı var. İlgili kurumlardan bir an önce gerekli müdahaleyi yapmasını talep ediyoruz." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir