• DOLAR 32.376
  • EURO 35.021
  • ALTIN 2325.58
  • ...
Hassan Bin Sabit Sinema Akademisi sinema eğitimlerine başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün misafirliğinde Gaziantep Kırkayak Gençlik Merkezinde gerçekleşen ve bir hafta boyunca devam eden sinema akademisinde  katılımcılar 7 günde toplam 64 saat eğitim aldı.

Öğrenciler, alanlarında deneyimli sinemacılardan senaryo yazarlığı, yönetmenlik, görüntü yönetmenliği ve genel inematografi, sinema tarihi, kurgu-montaj teknikleri, sinemada anlam arayışı, film okumaları, workshoplar, uygulama atölyesi ve film yapım-çekimleri eğitimi aldılar.

Geçen yıl 5 farklı şehirde gerçekleştirilen proje ve etkinliklerin Türkiye'de bir ilk olduğunu belirten Hassan Bin Sabit Sinema Akademisi koordinatörü Direktörü Cemil Nazlı, bu yıl ise 7 farklı şehirde sinema severlere eğitim vereceklerini söyledi.

Anadolu'da sinemaya eğilimi olan çok yetenekli gençlerin olduğuna ancak sinema ile ilgili etkinlik ve projelerin yok denecek kadar az olduğuna dikkat çeken Nazlı, Hassan Bin Sabit Sinema Akademisi ile en önemli hedeflerinin; gençlere nereden, nasıl başlanıp, hangi usul ve metot ile bu yolda yürünebileceğini göstermek olduğunu ifade etti.

Nazlı, "Bir haftalık süre içerisinde özellikle son 2 gün yapılan uygulama etkinlikleri ile öğrencilerin o ana kadar kendilerine çok uzak ve gerçekleşmesini imkânsız gördükleri bir film çekmenin mümkün olabileceğini göstermeye, bu alanda onları cesaretlendirmeye çalıştık. Gençlerin bu süre içerisinde kendilerini inanılmaz derecede geliştirdiklerine şahit olduk. Bu sanatsal gelişim ve sosyalleşmenin bizi oldukça mutlu etti." dedi.

Program çerçevesinde ayrıca Hassan Bin Sabit Sinema Akademisi'nin Anadolu Sanat Direktörü Abdülhamit Güler’in rehberliğinde 7 şehirde, öğrencilerin gayretleriyle bir yol belgeseli çekilmesi de planlanıyor.

27 Temmuz'da başlayıp 2 Ağustos'ta nihayete eren programda, etkinlik, eğitim, seminer, workshoplar, gösterimler ve uygulama setinde 2 gün boyunca çekimler yapan 25 katılımcı aldıkları sertifikalarla programı tamamladılar.

Gaziantep'ten sonra sırasıyla Antalya, İzmir, Sakarya, Rize, Erzurum ile devam edecek Hassan Bin Sabit Anadolu Sinema Akademisi katılımcılarını bekliyor. Eylül ayı sonunda gerçekleşecek kapanış ve gösterim gecesinde İstanbul ve Anadolu’da çekilen filmler izlenebilecek. Şehirlerdeki etkinliklere katılmak isteyenler www.hbssinemaakademi.com adresinden başvuru yapabilecek. (İLKHA)





















Bu haberler de ilginizi çekebilir