• DOLAR 32.342
  • EURO 35.107
  • ALTIN 2241.629
  • ...
Ülkenin batısı orman yangınları doğusu sellerle boğuşuyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Muğla, Antalya, Aydın ve Isparta'da da orman yangınları 7'nci gününde sürüyor. Muğla'nın Marmaris ilçesi Armutalan Mahallesi'nde çıkan orman yangını İçmeler, Turunç, Osmaniye, Bayır, Çiftlik, Turgut, Hisarönü ve Orhaniye mahallelerinde etkili oluyor.

Kavaklıdere, Milas ve Bodrum'da ise yerleşim alanlarına ulaşan yangın nedeniyle 5 mahalle boşaltıldı.

Aydın'ın Bozdoğan ilçesinde çıkan orman yangını ekipler tarafından kontrol altına alınmaya çalışılıyor.

Antalya'nın Manavgat ve Gündoğmuş ilçelerindeki yangınlar sürüyor. Gündoğmuş'ta ilçe merkezi ile 4 mahalle boşaltıldı.

Isparta'nın Çandır Köyü Yazılı Kanyon Tabiat Parkı mevkiindeki ormanlık alanda, henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Yangını kontrol altına alma çalışmaları sürüyor.

Ülkenin doğusu sellerle boğuşuyor

Türkiye'nin batısındaki orman yangınları 7'nci gününde devam ederken doğu illerinde yerel sağanak yağışlar sel felaketlerine neden oluyor.

Yaklaşık bir haftadır aralıklarla devam eden sağanak yağış birçok bölgede sele neden olurken hayatı da olumsuz yönde etkiliyor.

Van'ın Başkale ilçesinde etkili olan yağış sonrası sel meydana geldi. İlçe merkezinde etkili olan yağış nedeniyle ev ve iş yerlerini su bastı.

Esenyamaç Mahallesi'nde birçok ev yıkıldı, yüzlerce hayvan telef oldu.

Hakkâri'nin Yüksekova ilçesinde aniden bastıran sağanak caddeleri göle çevirirken, birçok ev, iş yeri, bağ ve bahçe sular altında kaldı.

Yüksekova ilçe merkezi İnanlı Mahallesi'nde dereye yakın evler sular altında kaldı. Sel felaketinde, iş yerleri, evler, ahırlar, bağ ve bahçeler, sel sularının sürüklediği taş ve çamur yığınlarıyla doldu.

Sel nedeni ile Yüksekova-Hakkâri Karayolu trafiğe kapanırken, kilometrelerce uzayan araç konvoyu oluştu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere bugün de Doğu Karadeniz kıyıları ile Ordu, Artvin ve Hakkâri çevreleri ile Samsun'un doğu ilçelerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir