• DOLAR 32.516
  • EURO 34.841
  • ALTIN 2494.103
  • ...
Van`da kutlu doğum etkinliği 28 Nisan`da
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed`in (sav) miladi takvime göre veladetlerinin gerçekleştiği nisan ayının gelmesiyle beraber, Peygamber Sevdalıları Platformu Van İl Koordinatörlüğü, etkinlik takvimini açıkladı.
 
Konu ile ilgili bilgi veren Peygamber Sevdalıları Platformu Van İl Koordinatörlüğü dönem başkanı Muhammet Necip İlbay, kutlu doğum ayına girilmesiyle beraber herkesi tatlı bir heyecanın sardığını ifade etti. Platform olarak bu yıl kutlu doğum etkinliklerinin 8`incisini düzenleyeceklerini söyleyen İlbay, bu yılki etkinliklerin 3 temel başlık altında toplanacağını belirtti.
 
Bu üç temel unsurdan ilki olan Salâvat kampanyasına nisan ayından önce başladıklarını hatırlatan İlbay, "Efendimiz Hz. Muhammed`e (s.a.s) Her Gün Binler Salâvat" adıyla başlattığımız kampanyadaki amacımız; insanların dillerini Allah`ın ve O`nun Resulünün zikriyle meşgul etmektir. Bu çalışmamızı Serhad FM ile işbirliği içerisinde gerçekleştiriyoruz. Afişler ve radyodaki spotlarla halkımızı salâvat kampanyasına teşvik ediyoruz. Çekilen tüm Salâvatlar inşallah Van`daki Kutlu Doğum Etkinliğinde ilan edilip bağışlanacaktır" dedi.
 
Van`daki kutlu doğum etkinliği 28 Nisan`da yapılacak
Peygamber Sevdalıları olarak bölge koordinatörlüğünü de yürüttüklerini söyleyen İlbay, bu kapsamda yaklaşık 20 yerde kutlu doğum programları yapacaklarını söyleyerek, "Bu ayda Van, Ağrı, Bitlis, Iğdır gibi illerin ve bu illerimizin bazı ilçe ve köylerinde kutlu doğum programları düzenleyeceğiz. Bu kapsamda Van`daki kutlu doğum programımızın yeri tam kesinleşmemekle beraber 28 Nisan`da yapılacaktır. Etkinliklerimizin içeriğini, Kur`an-ı Kerim tilavetleri, mevlitler, ilahiler, peygamber efendimizin davetini anlatan konuşmalar ve dualardan oluşmaktadır. Bazı etkinliklerde de efendimizin hayatından bazı kesitler tiyatro şeklinde sunulacaktır" ifadelerini kullandı.
 
Türkiye geneli `Kutlu Doğum Siyer Sınavı` yapılacak
Son olarak kutlu doğum ayına özel, `Kutlu Doğum Siyer Sınavını` da gerçekleştireceklerini aktaran İlbay, sınav zamanı ve başvuru yerleri hakkında bilgi vererek, "Peygamber efendimizi daha iyi tanımak ve neler yaptığını, neler çektiğini daha iyi idrak etmek için O`nun hayatı, daveti ve hadislerini içeren Dua Yayıncılıktan çıkmış olan `Nebevi Davet` isimli kitaptan Türkiye geneli bir sınav düzenleyeceğiz. Bu sınav, 100 sorudan ve 2 kategoriden oluşacak. Birinci kategoride (15 yaş ve üstü) Türkiye geneli ilk elliye girenler umre ile ödüllendirilecek. Bu sınavımızın kayıtları devam etmekle beraber sınav, 26 Mayıs 2013 Pazar günü yapılacak. İkinci kategoride (10-14 yaş) Türkiye geneli ilk 80 kişinin gezi ile ödüllendirileceği bir sınav. Bu sınavın soruları, Dua Yayıncılıktan çıkmış olan M. Ali Gönül`ün kaleme aldığı `Sevgili Peygamberim` adlı kitaptan oluşuyor. Sınava başvuru yerlerimiz ise şöyle:
Erkekler için, İkra-Der. Adres: Vali Mithat Bey Mahallesi, Hastane caddesi Büyükşehir İş Merkezi Kat: 4 No: 29.
Bayanlar için sınav başvuru yerleri: Mustazaflar Cemiyeti Bayan Komisyon Evi. Adres: Şerefiye Mah. Milli Egemenlik Cad. Kültür Sarayı Civarı Cuma Apt. Kat: 2 No:4. Yapılan bu sınavlardaki amacımız; kitap okuma oranının düşük olduğu toplumumuzda Peygamberimizi kulaktan dolma bilgilerle değil de asıl kaynaklarından öğrenmeyi sağlamaktır. Çünkü toplum olarak biz O`nun getirdiklerine çok muhtacız" diye konuştu. (Fırat Arslan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir