• DOLAR 32.37
  • EURO 34.992
  • ALTIN 2325.42
  • ...
Zulüm ve işgaller İslam Birliği ile sona erer
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP - Anadolu Gençlik Derneği Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Fatih Evyapan, Arakan`da yaşanan zulümlere dikkat çekmek için basın bildirisi yayınladı. Açıklamada, Fas`tan Endonezya`ya kadar tüm İslam ülkelerinin küresel emperyalistler tarafından işgal edilmeye çalışıldığı belirtildi.

 

Yeryüzünün her köşesinde Müslümanlara yönelik baskı ve şiddet olaylarının devam ettiğini vurgulayan Evyapan, yaşanan zulümleri iki milyara yakın Müslüman nüfusun gerektiği gibi organize olamamasına bağladı.

 

Myanmar Hükümetinin Arakanlı Müslümanlara yönelik tüyler ürpertici katliamlarının tüm dünyanın gözleri önünde sürdüğüne dikkat çeken Evyapan, \"Arakan`da Müslümanlara ait ibadethane, okul ve evler içinde insanlar varken kundaklanılmakta ve yakılmaktadır. En son Yangon şehrinde Müslümanlara ait bir okul yakılarak 13 çocuk şehit edilmiştir.

 

Geçtiğimiz dönemde vahşet doruk noktasına ulaşınca artan tepkiler üzerine Myanmar Hükümeti ile diplomatik temas sağlanmış, konunun üzerine gidiliyor gibi yapılmış ve bir müddet Arakan katliamı unutturulmaya çalışılmıştır. Ancak sosyal medyaya vahşet görüntüleri düşmeye devam etmektedir. İnsani yardım kuruluşları ve Arakanlı Müslümanların temsilcileri de bu görüntüleri doğrulamaktadırlar\" ifadelerini kullandı.

 

110 binden fazla Arakanlı Müslüman`ın çatışmalar nedeniyle yerlerinden edildiğini belirten Evyapan, \"Muson yağmurlarının yaklaştığı bir dönemde bu kadar insanın güvenli bir barınma imkanından mahrum oluşu da endişe vericidir. Yakılarak öldürülmekten kaçan insanlar şimdi boğularak ölme tehlikesiyle karşı karşıyalar. Çünkü bölgede yağışlarla birlikte şiddetli seller ve taşkınlar yaşanmaktadır\" dedi.

 

\"Bangladeş`in Arakanlı mültecileri kabul etmemesi insanlık suçudur\"
Bangladeş`in Arakanlı Müslüman mültecileri kabul etmemesinin de ayrı bir insanlık suçu olduğunu söyleyen Evyapan, \"Bu ülkenin yöneticilerinin takındıkları tavır evrensel insanlık değerleri ile bağdaşmamaktadır. Zaten sadece inançlarından dolayı Cemaati İslami`nin 91 yaşındaki lideri Gulam Azam`ın ve arkadaşlarının idamla yargılanması, süreci protesto eden halka karşı öldürmeyle sonuçlanan şiddet uygulaması da Bangladeş yönetiminin nasıl bir zihniyete sahip olduğu göstermektedir\" ifadelerini kullandı.

 

Bangladeş Müslümanlarının öncü isimleri ile birçok Müslüman bilim adamının Bangladeş`te halan tutuklu olduğuna da dikkat çeken Evyapan,\"Arakan ve Bangladeş`te Müslümanların eşzamanlı olarak baskı ve zulümlere maruz kalması elbette küresel sistemin efendilerinin bilgisi dahilinde ve gözleri önünde olmaktadır.\"dedi.

 

Özürden sonra Gazze`ye karşı tutumunu sertleştirdi
İsrail`in özrüne de değinen Evyapan, \"Sözde Türkiye`den özür dileyen İsrail, Gazze halkına karşı tutumunu daha da sertleştirmiştir. Akdeniz`de Gazzeli balıkçılara altı mil olan avlanma bölgesi sınırını üç mile indirmiştir. Öte yandan Gazze`yi aklına estiğinde bombalamaya devam etmektedir\" ifadelerini kullandı.

 

Suriye`nin ise göz göre göre bir iç savaşa sürüklendiğini belirten Evyapan, bu ülkedeki çatışmaların son bulması için tek bir adım atılmadığını vurguladı.

 

\"Zulümlerin Müslümanların organize olamamasındandır\"
Gerek Arakan`da ve Bangladeş`de yaşananlar, gerekse de Suriye ve Mali`de yaşananların ümmetin sahipsizliğinin bir göstergesi olduğunu belirten Evyapan, \"İki milyara yakın Müslüman nüfusun gerektiği gibi organize olamaması bu zulümlerin bu coğrafyalarda yaşanmasının temel sebebidir\" dedi.

 

Bu zulümlerin her birinin uluslararası tüm İslami platformlarda gündeme getirilmesi gerektiğini belirten Evyapan, \"Myanmar ve Bangladeş hükümetlerine her türlü platformda gerekli yaptırımlar uygulanmalıdır. Etnik ve mezhepsel farklılıklar körüklenerek oluşturulan çatışma ortamlarında ise taraflar sağduyuya çağrılmalıdır. Müslüman ülkelere NATO ve benzeri yabancı müdahalelere müsaade edilmemelidir. Müslümanların oluşturduğu tüm sivil toplum kuruluşları, Müslüman ülkelerin hükümetlerini bu meselelerde daha duyarlı olmaya çağırmalıdır. Her ülkeden ve inançtan erdemli insanlara yaşanan bu katliamlar, işgaller ve yağmalar doğru bir şekilde anlatılmalıdır\" ifadelerini kullandı.

 

Evyapan, son olarak Emperyalist ülkelerin ve İsrail`in İslam coğrafyası üzerindeki tasallutuna karşı direnç geliştirmenin en etkili yolunun İslam Birliği`nin kurulması olduğunu vurguladı. (Şefik Mert - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir