• DOLAR 32.585
  • EURO 34.651
  • ALTIN 2502.69
  • ...
2. Balyoz İddianamesi Kabul Edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Balyoz soruşturması kapsamında hazırlanan ikinci iddianame kabul edildi. 15`i tutuklu 28 sanığın bulunduğu iddianamenin 8 sanığı hakkında yakalama kararı çıkarıldı. MahkemeninGenelkurmayBaşkanlığı`na da dava açıldığı yönünde bilgi verdiği belirtildi. Davanın sanıklarından Orgeneral Bilgin Balanlı`nın `darbeye eksik teşebbüs`ten 20 yıla kadar hapsi isteniyor.


Soruşturmada Gölcük ve Eskişehir`de elde edilen Balyoz belgeleriyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında hazırlanan iddianame Balyoz davasına bakan mahkeme tarafından kabul edildi.İstanbul10.Ağır Ceza Mahkemesitarafından kabul edilen iddianamede 15`i tutuklu 28 sanığın bulunuyor. Mahkeme tutuksuz 8 sanık hakkında da yakalama kararı çıkardı. Davanın ilk duruşması 15-16 Ağustos 2011 tarihinde Silivri`de yapılacak.


Devam eden Balyoz davasıyla birleştirilmesi istenen iddianameyle ilgili birleştirme talebinin iddianamenin okunmasnıdan sonra değerlendirileceği kaydedildi.


Mahkemenin aynı zamanda iddianamenin kabul edildiğini ve dava açıldığını Genelkurmay Başkanlığı`na da bildirdiği belirtildi.
Sanıkların, "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya eksik teşebbüs" suçundan 15 yıldan 20 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları isteniyor. İddianamenin sanıkları arasında Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Bilgin Balanlı, Hava Harp Okulu Komutanı Tümgeneral İsmail Taş, Albay Ahmet Zeki Üçok,emekliAlbay Hakan Büyük de yer alıyor.


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir